Tâlharii de Crăciun

modelmic

În presa locală a apărut ştirea cu cei doi tâlhari minori care s-au supărat tare în seara Crăciunului şi sub ameninţarea unui cuţit au deposedat de oarece bunuri două victime în zona parcul Siderurgistului, din Municipiu. Felicit poliţiştii reşiţeni şi jandarmii care au reuşit să puna mâna pe tâlhari la scurt timp după comiterea faptelor, nu felicit conducerea Poliţiei Cărăşene pentru lipsa de transparenţă. Asta pentru că nu au dat detalii despre autorii faptelor, chiar dacă aceştia sunt minori şi prezumţia de nevinovăţie primează până la capăt. Numai că atunci când cetăţeanul de rând, cel de pe stradă, este într-un real pericol, e musai ca Biroul de presă al IPJ CS, să dea măcar un minimum de relaţii presei vis-a-vis de autori, de modul de operare, câteva sfaturi despre cum poate evita reşiţeanul o eventuală încercare de acest gen, pentru că, este simplu, se pot evita asemenea încercări.

Să vă povestesc eu despre cei doi autori. Unul dintre ei, Lorenzo H., locuieşte în cartrierul Mociur şi face parte dintr-o familie cu care poliţiştii reşiţeni se confruntă de ceva ani buni,familia gemenilor, infractori înrăiţi ,care provin dintr-o mamă eroină pe vremea Împuşcatului, vă aduceţi aminte, înainte de 89 cine avea mai mulţi de 4 plozi, beneficia de o serie de avantaje venite de la stat, avantaje care, azi, sunt inexistente, dar asta e o cu totul altă problemă…. Cert este că minorul a crescut şi a respirat într-un mediu infracţional.

Al doilea autor este bocşean, tătânele său este în puşcărie pentru o crimă comisă la Bocşa în urmă cu ceva timp în urmă, chiar împreună cu fiul său! Cred că cititorul îşi aminteşte…. Şi în timp ce tăticul lui se află la conservare în penitenciar, băieţaşul său, trimis într-un centru social din Reşiţa, altfel spus, la pension, îşi face de cap şi vrea în ruptul capului să calce pe urmele părintelui…. Nici aici nu e o problemă, dacă a comis fapta, e normal să plătească, dar întrebarea e alta. Ce căuta minorul în oraş, cum a reuşit să plece din Centru, ce părere au cei care trebuiau să îl supravegheze ? Cine trebuie tras la răspundere , cui trebuie arătat degetul ?

Domnule Dinu Nicorici, în calitate de purtător de vorbe la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie, nu credeţi că trebuie să daţi informaţii mai amănunţite cetăţeanului? Nu de alta,să ştie şi reşiţeanul de cine să se ferească în viitor…. Altfel, ce e primit de sus, e bine primit, amănuntele nu contează, iar dvs. ca un bun militar, că asta aţi fost, nu poliţist, nu le comentaţi, le executaţi întocmai…..

ADI NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei