Tăriceanu, Chițoiu și Meleșcanu, la dezbateri cu tinerii cărășeni ALDE!

modelmic

Școala politică a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților, desfășurată la Sinaia, în perioada 9-11 februarie 2018, a beneficiat de prezența mai multor lideri din conducerea ALDE în frunte cu președintele partidului Călin Popescu- Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, precum și ministrul Energiei Anton Anton, alături de parlamentarii ALDE, Andrei Gerea și Marian Cucșa. La evenimentul la care au participat reprezentanții Organizației Județene a Tineretului Liberalilor și Democraților din Caraș-Severin, au mai participat secretarul de stat Robert Tudorache, subsecretarii de stat Liliana Mincă, Ionel Petre și Dorin Corcheș.

Printre obiectivele școlii de iarnă a TLDE s-au numărat asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului, în special prin intermediul structurilor neguvernamentale de tineret și pentru tineret. De asemenea, un alt obiectiv este acela de a spori gradul de participare al tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup, dar și sprijinirea și îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viața economică, educațională și culturală a țării, indiferent de etnie, religie, statut social sau preferinţe politice.

„Orice român își dorește un viitor sigur, o țară prosperă și civilizată, dar aceste deziderate sunt simțite mai acut de noi, tânăra generație. Avem entuziasm, putere de muncă dar cu siguranță mai trebuie ceva pentru a ajunge acolo unde ne dorim și unde ne este locul.

De aceea, pentru a veni în sprijinul nostru, a celor care vrem să „mișcăm lucrurile”, Organizația Tineretului  Liberalilor și Democraților (TLDE) a lansat în cadrul Școlii politice de iarnă TLDE, proiectul „ România construită de tineri”, afirmă Cătălin Roșu – președintele TLDE Caraș-Severin.

Din județul Caraș-Severin a participat o delegație formată din Cătălin Roșu – președinte TLDE Caraș-Severin, Petru Lucacela, Lorena Moldovan și Ioana Todor-Constantinescu.

Președintele Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că își dorește ca ALDE, împreună cu tinerii din TLDE, să promoveze competența, acesta fiind criteriul care va face diferența în rândul formațiunii politice liberal-democrate.

Din punct de vedere al doctrinei liberale, intervenția statului în economie trebuie să fie minimală, statul având doar rolul de reglementare a unor politici fiscale optime și politici economice care să asigure o dezvoltare durabilă a României.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687764918920″]

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei