Tăriceanu, Iohannis, Dragnea și Kovesy și-au dat mâna la Moldova Nouă! Vinovat, primarul Torma!

Fasanc Torma

Timp de trei zile, la Moldova Nouă, sărbătoarea Fășancului i-a adunat pe locuitorii orașului de la malul Dunării cu mic cu mare, în Parcul Central din Boșneag, pentru a participa la sărbătoare.

Sărbătoarea de fășanc a debutat vineri la Casa de Cultură din orașul de pe Clisura Dunării. Peste 150 de elevi de la școlile din oraș au marcat sărbătoarea printr-o multitudine de măști și, conform tradiției, au sărbătorit victoria binelui asupra răului.

În cea de-a doua zi de sărbătoare, pata de culoare și veselia s-au mutat în Parcul Central din Boșneag. De la lumea arabă, la viața cotidiană, și până la o scenă ce reprezenta personaje actuale din politica românească, cei care au ales să sărbătorească victoria lumini asupra întunericului au impresionat prin inventivitate și creativitate a măștilor, dar și a scenelor de satiră prezentate.

După prezentarea acestor scene, atât cei mascați cât și cei peste 800 de participanți au sărbătorit împreună cu joc și voie bună pe platoul recent amenajat în Parcul Central din Boșneag.

În ultima zi a fășancului, cea de-a treia, nunta și înmormântarea au fost momentele de atracție ale evenimentului. Alaiul de nuntă, format din tinerii căsătoriți, nașii, domnișoarele și cavaleri de onoare dar și invitații, a mărșăluit pe străzile orașului redând în mod simbolic momente din fastuosul eveniment.

De partea cealaltă, cei care au ales să simbolizeze înmormântarea au impresionat prin inventivitatea măștilor ce au însoțit cortegiul funerar. După ce au îngopat în mod simbolic „mortul”, cei care au jucat rolurile din procesiunea înmormântării s-au alăturat nuntașilor în hora ce s-a încins pe platoul din Parcul Central.

După cele trei zile de satiră, umor și voie bună, edilul-șef al orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma, s-a declarat mulțumit de publicul numeros prezent la eveniment.

Sunt bucuros că după 20 de ani am văzut atât de multă lume participând la sărbătoarea Fășancului. Sper să fie un început și an de an să dăm valoare acestui eveniment, atât prin numărul de fășanci, cât și prin numărul de participanți”, a declarat primarul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei