Teatrul de Vest din Reşiţa, partener în cea mai mare coproducţie teatrală la nivel naţional!

modelmic

Teatrul de Vest din Reşiţa participă alături de alte trei teatre din țară la punerea în scenă a celei mai mari coproducţii teatrale realizate până acum la nivel naţional. „Ne ştim de 100 de ani” este numele piese de teatru ce va fi jucată în următorii doi ani în întreaga țară, dar și peste hotare, într-un turneu de forță. Proiectul, implementat în contextul sărbătoririi Centenarului Unirii are o valoare pe 100.000 de euro, fiind finanţat de Ministerul Culturii prin Programul Centenarul Marii Uniri şi de AFCN. 

„Ne ştim de 100 de ani” este un spectacolul regizat de Ștefan Iordănescu, pe un text de Vlad Tăușance, într-un parteneriat între Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul „Anton Pann“ Râmnicu Vâlcea, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul de Vest Reșița şi Asociaţia ATARAXIA Râmnicu Vâlcea. Repetițiile sunt în plină desfășurare la Râmnicu Vâlcea, urmând să fie jucat la Reșița, Râmnicu Vâlcea, Arad şi Piatra Neamţ în luna noiembrie.

 

Repetitii - Centenar

Spectacolul explorează semnificația Unirii, simbolurile mari și lucrurile mici care ne aduc împreună ca români, dincolo de formalisme și discursuri. Proiectăm spectacolul ca pe o serie de momente și cadre ușor de asumat de către public, contexte care aduc împreună români din zone și clase sociale diferite: urmărim traseul unor personaje centrale, împinse în afara zonei lor de confort de către tensiunea prejudecăților, seduse de farmecul locurilor comune. În căutarea unui viitor personal și a unei istorii asumabile, personajele vor experimenta solidaritatea și-și vor pune la încercare bine-înțelesurile, re-scriind împreună definiții posibile ale României de atunci și de acum. Mizăm pe autenticitatea replicilor, pe puterea anecdoticului și pe culoare locală, pentru a articula o narațiune cu care publicul să poată relaționa ușor, adăugându-i propriile experiențe și sensuri”, precizează coordonatorii proiectului.

După ce va fi prezentată în cele patru orașe, piesa de teatru se va juca în capitalele Moldovei, Ardealului şi Banatului, respectiv Iaşi, Cluj, Timişoara, şi va culmina cu o săptămână de spectacole, în luna decembrie, la Teatrul Bulandra din Bucureşti. În 2019 spectacolul se va juca în principalele Institute Culturale Române din Europa.

Din distribuţie fac parte actorii: Ana Maria Cizler și Camelia Ghinea (de la Teatrul de Vest Reșița), Lucreția Mandric și Daniel Beșleaga (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Andrei Cătălin și Andrei Brădean (Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea),  Iulia Dinu și Sorin Calota (Teatrul Clasic „Ion Slavici” Arad).

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei