Teatrul de Vest din Reșița, premiat de publicul din Galați, la Festivalul Național de Comedie!

modelmic

Teatrul de Vest Reşiţa a primit PREMIUL DE POPULARITATE  la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, eveniment ajuns anul acesta la cea de-a XXVIII-a ediţie. La festival s-au prezentat 16 companii de teatru (de stat sau independente) din Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş, Craiova, Chişinău, Reşiţa, Tulcea şi Oradea. 

Teatrul de Vest a participat la Festivalul Naţional de Comedie cu piesa „Nuntă cu navetişti”, un spectacol de Dan Mirea, după texte de Ion Băieşu. Din distribuţie au făcut parte: Dan Mirea, Ileana Căprariu, Andrada Samoilă şi Ionel Berdac.

Spectacolul prezentat de trupa reşiţeană la festival a fost foarte bine primit de publicul gălățean, obținând „Premiul de popularitate”, alături de Teatrul „Regina Maria” din Oradea, care a fost recompensat pentru piesa „Omul din La Mancha”.

Juriul specializat a acordat la rândul său două premii pentru cel mai bun spectacol, acestea mergând către Teatrul Național Mihai Eminescu din Chișinău, pentru piesa „Aveți ceva de declarat?” și către Godot Café Teatru din București, pentru piesa „Iluzii”.

Festivalul Național de Comedie se desfășoară la Galați încă din anul 1976, fiind una din cele mai importante manifestări de gen din România, care adună la un loc pe cei mai renumiţi critici, dramaturgi, regizori, directori de teatre, actori din țară.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei