Teatrul de Vest din Reșița prezintă prima premieră a anului! Un spectacol muzical nerecomandat celor sub 16 ani!

modelmic

 

Teatrul de Vest din Reșița prezintă mâine seară prima premieră din actuala stagiune, piesa fiind totodată și prima premieră a instituției sub conducerea managerului Florin Ionescu.

Este vorba de spectacolul muzical IAACOVI ŞI LEIDENTAL, de Hanoch Levin, traducerea Ada-Maria Ichim, în regia Mihaelei Lichiardopol. Scenografia este semnată de Geta Medinschi, iar muzica de Almasi Gabriel şi Adrian Mardan. Din distribuţie fac parte: Călin Stanciu jr., Bogdan Spiridon și Alina Ilea.

Conform managerului Florin Ionescu, reșițenii vor putea urmări un spectacol dinamic, viu, cu accente de umor trist, o poveste despre aspiraţia către schimbare, către nou, aspiraţie ce devine ruptură, cădere în stereotipie. În piesa este vorba despre nevoia de iubire convertită în pofte carnale, sau invers, despre capcana pulsiunilor sexuale şi amăgirea celor care se cred prinşi în mrejele iubirii, despre autoamăgire şi zădărnicie:

„Spectacolul „Iaacovi şi Leidental” prezintă prietenia dintre doi bărbaţi tineri, prietenie excepţională, care pare a se confunda, chiar, cu iubirea. E vorba despre doi prieteni, Iaacovi şi Leidental, care se bucură de clipe minunate împreună. Însă, Iaacovi începe să simtă că prietenia aceasta îl sufocă, îl ţine închis ca într-o cuşcă, şi se decide să evadeze din această relaţie jignindu-l pe Leidental. Apoi, pleacă să simtă gustul libertăţii, să se bucure de viaţă. De o altă viaţă! Iaacovi o întâlneşte pe Ruth, pe femeia fatală, cu pretenţii de artistă, în realitate, o femelă în căutarea bărbătuşului. Din acest moment, apar complicaţiile în viaţa celor doi foşti prieteni”.

Spectacolul, programat pentru oră 19:00, nu este recomandat celor sub 16 ani.

 

AFIS PENTRU TIPAR IAACOVI SI  LEIDENTAL FINAL

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei