Teatrul de Vest Reșița reușește o nouă „minune“: întâlnirea publicului cu Mihai Eminescu în această seară, la Palatul Cultural!

Eminescu.

TEATRUL DE VEST REȘIȚA prezintă în această seară, de la ora 19:00 spectacolul „Porni LUCEAFĂRUL“, în regia și scenariul semnate de Marius Oltean.  Luceafărul poeziei române, Mihai Eminescu, de la cărui naștere  se împlinesc astăzi 169 de ani, va fi interpretat de actorul Marius Tudor iar Ana-Maria Cizler o va întruchipa pe cea care i-a fost muză și iubită a marelui poet național, Veronica Micle. În alte roluri Ion Creanga va fi personalizat de Sorin Fruntelată iar Titu Maiorescu va fi jucat de actorul Dan Mirea.

„Spectacolul este o premieră care se va juca la Reșița după un text scris de domnul Marius Oltean, care mie mi-a plăcut foarte mult. Am spus că merită să-l sărbătorim pe Mihai Eminescu printr-un spectacol inedit de teatru, nu doar prin poezii recitate și cântecele, cu patru personaje cunoscute, Eminescu, Veronica Micle, Ion Creangă și Titu Maiorescu“, a declarat managerul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Gabriel Ionescu.

Actorul Marius Tudor care-l intepretează pe Mihai Eminescu: „la fel ca Shakespeare, de fiecare dată când îl recitești pe Eminescu, îți prezintă nuanțe pe care nu le bănuiai“

Actorul Teatrului de Vest Reșița, Marius Tudor, cel care-i va da viață pe scena Palatului Cultural poetului nepereche, a vorbit despre ceea ce înseamnă pentru el Eminescu și despre reîntâlnirea cu regizorul Marius Oltean, autorul regiei și scenariului piesei „Porni Luceafărul“:

„Nu cred că limba română de astăzi ar fi sunat la fel fără aportul liric al lui Mihai Eminescu. Tot ceea ce a urmat în poezie și proză după Eminescu a fost influențat de opera acestuia. Recunosc că din când în când mai iau o carte de poezii eminesciene în mână și de fiecare dată, ca și un Shakespeare, îți prezintă nuanțe pe care nu le bănuiam, de fiecare dată pare altceva. Prima dată tatăl meu mi-a dăruit o carte de poezii ale poetului Mihai EminescuCu siguranță prin acest spectacol nu am reușit să surprindem toate momentele din viața poetului. Ceea ce cred este că am reușit să aducem și să dăm viață acestui mare poet, pentru ca lumea să-l cunoască și ca om, nu doar ca mare poet. Pe domnul regizor Marius Oltean îl cunoșteam după „Un zbor deasupra unui cuib de cuci“ și de atunci vorbeam despre o posibilă colaborare. Mă bucur că s-a concretizat“, a declarat actorul din rolul principal Marius Tudor.

Spectacolul va avea loc de Ziua Culturii Naționale, astăzi, 15 ianuarie 2019, de la ora 19:00 la Palatul Cultural din Reșița iar publicul este așteptat la întâlnirea cu poetul aniversat și parte din versurile eminesciene recunoscute în lirica națională.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei