Începe stagiunea 2014-2015 a Teatrului de Vest din Reșița

Teatrul de Vest

Teatrul de Vest din Reșița își deschide stagiunea 2014-2015 cu spectacolul pentru copii „Cocoşelul neascultător”, de Ion Lucian, în regia şi scenografia Cameliei Ghinea. Premiera va avea loc mâine, de la ora 11, pe scena Palatului Cultural din municipiul de pe Bârzava, prețul unui bilet fiind de 7 lei.  

Din distribuţie fac parte: Ana-Maria Cizler – motănelul, Sorin Fruntelată – ursuleţul, Marius Tudor – vulpița, Florin Ibraşi – cocoşelul și Camelia Ghinea – iepuraşul.

”Sper să facem o bucurie atât celor mari cât și celor mici. Ne-am propus să realizăm un spectacol interactiv, în care să nu punem nici o barieră între noi și copii. Piesa se va construi cu ajutorul spectatorilor, cu ajutorul copiilor. Ne bazăm pe reacțiile lor. În spectacol este vorba despre prietenie, despre defectele pe care le scoatem în față fără să ne dăm seama, dar la un moment aceste defecte, atâta vreme cât avem multă lume în jurul nostru și nu ne izolăm, pot duce la ceva constructiv”, a declarat regizorul piesei, Camelia Ghinea.

La rândul său, directorul Teatrului de Vest din Reşiţa, Nicolae Dumitru Vlădulescu a precizat că spectacolul cu care începe stagiunea din acest an face parte dintr-un proiect mai vechi al teatrului de a crea spectatori pentru viitor. ”Cum facem lucrul acesta? Chemând şi aducând copiii la teatru, pentru că dacă le inoculezi de mici bucuria teatrului, bucuria scenei, ei vor veni constant. Bucuria cea mare este că părinţii au înţeles lucrul acesta şi în fiecare duminică aduc copiii la teatru”, a declarat Nicolae Dumitru Vlădulescu.

Piesa „Cocoşelul neascultător” va fi prezentat și la Anina, Oravița, Caransebeș, Bozovici, Fârliug, dar și în alte sate din Caraș-Severin, sate în care au fost refăcute sălile de spectacole, a mai precizat directorul Teatrului de Vest din Reșița.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei