Teatrul din Reșița confecționează măști de protecție pe care le oferă gratuit persoanelor vulnerabile

teatru

Teatrul de Vest din Reşiţa contribuie la efortul comun de combatere a crizei generate de pandemie. Atelierul de croitorie al teatrului confecţionează măşti de protecţie, care sunt distribuite gratuit celor ce au nevoie de ele. Iniţiativa e inclusă într-o campanie umanitară derulată împreună cu fundaţia Humanitas Pro Deo.

Lipsa măștilor de protecție i-a determinat pe colegii de la Teatrul de Vest Reșița să se mobilizeze și să le confecționeze în propriul atelier de croitorie pentru a fi distribuite, gratuit, de către Filiala Reșița a Fundației „Humanitas Pro Deo”, grupurilor vulnerabile. Realizate din bumbac, măștile sunt atât de necesare în această perioadă și nu putem decât să apreciem efortul de a susține, în aceste momente complicate, cărășenii aflați în dificultate”, spune Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află instituția de cultură.

În această perioadă în care purtarea măștilor este obligatorie, dar nu toate persoanele au acces la ele, fie din incapacitatea de deplasare, fie din lipsa banilor, Teatrul de Vest a decis să dea o mână de ajutor și să le confecționeze în atelierul propriu de croitorie, ca mai apoi să fie distribuite de către voluntarii de la Humanitas Pro Deo. Organizația oferă însă în această perioadă și pachete cu alimente familiilor nevoiașe din Reșița. Primele măști au fost distribuite vinerea trecută.

Noi avem o capacitate cam de 250 de măști pe săptămână și în fiecare vineri va avea loc câte o distribuire de genul acesta. Este contribuția pe care o putem aduce și noi. După ce croitorii au terminat costumele pentru producția ce o avem în lucru, „O noapte furtunoasă” a lui Ion Luca Caragiale, am decis ca după un model german să facem și noi măști. Vineri va fi următoarea distribuire. Măștile vor ajunge la Moldova Nouă, dar și în anumite cartiere din Reșița. Este puținul cu care noi, teatrul, putem ajuta comunitatea”, a declarat Florin Ionescu, directorul Teatrului de Vest din Reșița.

Măștile sunt confecționate din bumbac și pot fi refolosite după spălare și dezinfectare.

teatru 1

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei