Telefon de urgență pus la dispoziția celor aflați în carantină sau în izolare

a
Prefectul Județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența, a dispus vineri, activarea parțială a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU „Semenic“ – Caraș-Severin. Totodată, pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu a fost pus la dispoziție numărul de telefon 0255-211 213, număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea.
La acest număr persoanele vizate pot face sesizări legate de starea medicală sau alte urgențe. Acest număr de telefon este de dorit să fie folosit doar pentru situații care necesită intervenția autorităților.

Concomitent, și Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin acționează pentru o mai bună eficientizare a acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19. De vineri 13 martie, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin împreună cu Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin acordă sprijin DSP pentru verificarea unităților de alimentație publică care furnizează asigură hrănirea persoanelor aflate în carantină. Angajații celor două instituții au început deja acțiunile de verificare.

aa
Referitor la primele rezultate, Pavel Borchescu directorul DSVSA Caraș Severin a declarat în exclusivitate pentru Reper24: „Direcția de sănătate publică verifică spațiile de carantinare, iar OPC și cu reprezentanții noștri, am efectuat controale la unitățile de alimentație publică, cele care furnizează meniul pentru cei carantinați. Până în acest moment am verificat două unități, care corespund, iar cea de a 3-a va fi verificată mâine dimineață. Nici colegii de la celelalte instituții cu care am colaborat nu au descoperit nimic, ceea ce înseamnă că unitățile care au fost alese pentru persoanele aflate în carantină, cât și cele care asigură cele 3 mese pe zi, corespund cerințelor“, a mai afirmat Pavel Borchescu – directorul DSVSA Caraș-Severin.

sursa foto1: saceleanul.ro

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei