Telenovela de la mascaţi continuă !

 

modelmic

Scriam acum ceva timp despre neregulile constatate în rândul mascaţilor cărăşeni şi trăgeam un semnal de alarmă cu privire la comportamentul şefilor insituţiei în cauză. Însă ceea ce se întîmplă acum e de domeniul SF-ului !….

După ca un luptător de la mascaţi a demascat abuzurile şefului serviciului, şef care nu se vrea dat la o parte, nici de sistem, nici de cutume, nici măcar de practici pe care o parte din subordonaţi le demască, răspunsurile date în scris de comanda IPJ CS sunt halucinante! În fapt, agentul de poliţie a solicitat, simplu, clar, o motivaţie pentru care a fost pus să lucreze numai schimbul 1 o perioadă mare de timp, cine a dat dispoziţia şi ce temei legal a stat la baza acestei dispoziţii. Ce să vedeţi, poliţistului i s-a trimis un răspuns care pare desprins din şedinţele de partid, adicătelea el a făcut solicitarea, astfel el se face vinovat de prevederile art. 57, lit. b,c.e, din Statutul Poliţistului !

Cu alte cuvinte, când reclami pe cineva, tu eşti vinovat! Astfel, i se impută poliţistului că nu a respectat ordinele şefilor ierarhici, conf. lit. b, din statut , poliţistul nu a respectat ordinele şefului ierarhic, lucru fals, întrucât până în prezent poliţistul nu a fost sancţionat niciodată pentru comiterea vreunei asemenea abateri! Iar la litera C din acelaşi statut, poliţistul se face vinovat că nu a soluţionat în termen lucrările avute spre soluţionare! Care lucrări, petiţii, dosare, este binecunoscut faptul, nu sunt repartizate niciodată mascaţilor, asta pentru simplul motiv că ei nu fac aşa ceva! Incredibil! Şi doar se ştie că luptătorii SIAS nu prea au calitate de organe judiciare, deci soluţionarea unor lucrări penale este o imposibilitate !

La litera e din statut se impută poliţistului că a avut absenţe şi întîrzâieri la program, dar, aşa cum e normal, dacă luptătorul în cauză lipsea nemotivat, şeful lui ierarhic era obligat să îi arate degetul poliţistului, nu cel mijlociu, sens în care era puţin obligat să întocmească un proces verbal, două, trei, în care să pună în vedere subordonatului său să nu mai absenteze nejustificat de la program! Lucru care nu s-a întâmplat!

Dar ca să fie ipocrizia completă, în adresa Corpului Intern de Control, semnată onor de şeful IPJ-ului, poliţistul este atenţionat ca pe viitor să respecte statutul poliţistului, astfel e pasibil de vreo sancţiune…. Păi dacă până acum nu a fost niciodată sancţionat, la ce mama dracului trebuie urecheat acesta, numai pentru că a îndrăznit să ceară o explicaţie ?

Trebuie să vă spun că sunt în posesia unui exemplar din răspunsul „lărgit” al Inspectoratului către poliţistul cu pricina, iar explicaţiile flăcăilor de la Corpul de Control Intern sunt de-a dreptul hilare! În răspunsul dat se contrazic băieţii, de îţi este mai mare dragul să citeşti, dar la rugămintea părintelui celui în cauză nu vom face deocamdată public acest răspuns, nu de alta, dar îmi e teamă că vor urma demisii în lanţ din partea celor care au efectuat controlul şi ar fi păcat, ştiind cu ce penurie de poliţişti se confruntă sistemul! Doar vă spun că din analiza riguroasă a „controlorilor”, în cadrul serviciului atmosfera e una foarte pozitivă, iar comanda Inspectoratului caută noi modalităţi de integrare în colectiv a unor poliţişti care au tendinţe individualiste ! Mor de râs…..

Cel care a pierdut, deocamdată, e poliţistul, nu cel în cauză, în general zic eu, iar mutarea la alt serviciu este binevenită deşi nu cred că reprezintă soluţia optimă. Până la următorul articol, scaunul şefului este nituit şi păcatul mare constă tocmai în pierderea unui luptător bun….. Dar aşa ceva nu prea contează atunci când poliţele trebuiesc plătite !…..

 

Vă pup brusc!

Adi NICA

Stiri similare

7 Comentarii

 1. martalogu

  Ce uita sa va spuna acest “renumit“ Adi Nica:
  -majoritatea colegilor nu au fost prietenii lui, fiindca niciodata nu a avut character si nici onoare….
  -prietenii lui au fost/sunt, cei mai multi dintre cei certati cu legea, cu care facea compromisuri nelegale si neacceptate de “colegii sai nemernici” (sistemul bolnav de care vorbeste)…
  -sa va explice si cum compromitea actiunile colegilor …
  -sa-si aduca aminte si sa scrie intro carte viitoare, cum “solution acele AN-uri cu care se lauda foarte mult”, dar si cata spaga lua de la patronii centrelor de colectare fier vechi…
  -totodata, sa va spuna si despre acele AN-uri rezolvate cu autori personae decedate (care,…inainte de deces, recunosteau faptele comise, mereu la aceiasi martori, bineinteles la betie la “Gitsucit”-celebrul bar din Catanga…
  -si nu in ultimul rand, ar trebui sa dea seama pentru plangerile penale pe care nu le-a inregistrat si pe care le ascundea in celebra plasa de rafie….
  -sa intelegeti ca nu s-a ridicat niciodata la nivelul unui politest adevarat, a fost un “model” de politest profund corupt …
  -trebuie sa va mai spuna si cum obisnuia sa doarma cu capul pe mese, oricum conducea masina beat prin oras, unde se opera fara sa mai stie pe unde se afla si dormea pana il duceau colegii acasa….
  -a fost un politist care a avut si rezultate, dar a fost si norocos, fiindca la cate infractiuni a comis nu a ajuns sa fie dat afara, ca sa nu spun … la “pandaimos”(citez din scriitor)….
  -cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stiti, este ca nu are scoala de politie (cum se lauda el pefacebook), este incadrat direct din sursa externa si aproape toate dosarele“facute” de el, au vizat infractiuni marunte (furturi din gradini, din pivnite, de gaini, de biciclete, s.a.) iar cand a ajuns mare judiciarist, a rezolva tfurturi de/din auto si cateva din societati comerciale (unde avea interes). Nu a lucrat nicio infractiune grava, apoi a ajuns “politist exceptional”, apreciat de un altul …, renumitul “politist international oncica lelica” …
  -in rest, el are o problema cu salariul de excelenta, pe care nu l-a primit, deoarece el a ajuns …politist “exceptional”, exact cum a fost descries mai sus … .
  Adi Nica, sa-tidea Dumnezeu sanatate si minte si lasa mascatii in pace… ei toti sunt fotbalisti buni….
  Nimeni nu te pupa!

  Raspunde
 2. Greu de ucis trei

  Hei, Maratalogule, esti penibil, fără caracter
  și lipsit de ” bărbăție ” și curaj. În primul rând, dacă ai sânge în instalație, rostește comentariul tau de tot cc…. cu numele tău real și nu cu cel de-l folosesc târfele pe centură. Caută să nu chinui chiar așa de rău limba noastră strămoșească, iar părerea ta despre polițistul Nica este răutăcioasă și cu iz foarte persistent de ividie curvească. Nu cred că te vei ridica vreo dată la nivelul de profesionalism pe care Nica la avut și la probat de- a lungul carierei sale de polițist. Că a mai greșit și a mai tras la “măsea”, așa cum recunoaște și el. Că a mai condus, poate și cu “matrafoxul” în nas este de înteles, dar, care dintre polițiști, și nu numai, nu a “comiso”… de maniera pe care o descrii? Așa că ieși la rampă pe “viu” cu mume și prenume dacă te țin “balamalele” și asumă-ți comentariile. Fii “bărbat” și nu târf…. .. Hei! Ce zici? Te ține râtu și șoricu…

  Raspunde
 3. Santana

  Să vă spun cine este acest șefuț de SAS – SB ?
  Este unul dintre cei mai slabi și lipsiți de respect polițiști la nivel național. Vă spun, îi lipsește, din totdeauna, respectul de sine, dar mai ales față de semeni săi, nu va mai spun că nici nu-și saluta colegii/este violent și manifestă stări de violența față de subordonați și chiar fata de parinti.
  Spre edificare va expun un caz/o situație din trecut.
  Multi dintre polițisti de la P.M.R își aduc aminte când tatăl acestuia, care era adjunct sef de inspectorat, suna la AU 112, pentru a i se trimite la domiciliu echipaj de poliție reclamând ca fiul sau, nimeni altul decât acest șefuț de SAS, face scandal în familie, este violent, î-și scoate în strada soția , copii etc. Dl. Cms sef B. I, pe atunci șef de birou op la municipu, știe foarte bine aceste repetete/evenimente și întrucât și-a permis să facă comentarii pe marginea evenimentele respective a fost schimbat, abuziv din funcție, de tata lui șefuț și foarte promovat, pe repede-nainte, pe locul lui, actualul șef de inspectorat. Asa ca nu va mai mirați de ce acesta, risca sa-si puna “pielea” pe băț datorita protectiei acordate șèfuțului.
  Își riscă chiar funcția și libertatea. Știe el de ce.
  Vreau sa va mai spun ceva ! Asa de “iubit” este, acest sefuț de Sas ( cum îl descrie într-o epistolă recentă bossul cel mare), încât fiecare polițist/ coleg/subordonat si-ar dori sa “dispară” din peisaj, dar nu au încă curajul necesar sa sesizeze toate faptele, de abuz, de violență, fată de mulți dintre luptatorii din serviciu și nu numai – foarte mulți plecați numai din cauza comportamentului deviant al acestui individ care se remarcă printr-o protecție miraculoasa din pattea actualului sef de inspectorat, – . AV. Unul din multele acte de violență, abuz în funcție la produs acest indivit față de un subordonat pe nume B.A, plecat în bejanie pe la MH și căruia ia aplicat o corctie fizică peste fata, la scuipat și înjurat, ca la ușa cortului, la umilit și înjosit de față fiind mai mulți colegi , la restaurantul “Casa Bănățeană ” – colegi care nu au luat atitudine. Se știu cine sunt -cineva care asigura op la local a avut inspirația să filmeze evenimentul respectiv și sa pastreze imaginile -. Sper sa si apara ,cât de curând pe retelele de socializare conform promisiunii.
  Polițiști știu foarte bine la ce fel de eveniment m-ă refer. Sunt foarte multe situațiile, evenimentele produse de acest individ, pe fondul actelor de violența a comportamentului sau abuziv si deviant, pe care aș putea să le arăt, dar nici timpul nici spațiul nu-mi mai permit. Atăt vreau să vă spun!vreau sa vă amintiți de evenimentul de la Spitalul Judetean, de la Șură, Semenic, Dognecea, etc. și cel mai prospat cel de la Băile Herculane când l-a desfigurat pur si simplu pe un consatean și a scăpat de dosar prin falsificarea unui document operati, ajutat fiind de dl…..proaspăt promovat, evenimente pe care le voi detali cât de curând. Am o rugăminte la domniile voastre polițiștilor; nu mai lăsați crea….dintre cele prezente în comentul meu sa va umileasca, chiar dacă unii șefi încearcă sa va bage “pumnul în gură” ori sa va influnțeze sa denaturați adevărul să spuneți lucruri neadevarate despre o persoana sau alta despre colegi fapte/evenimente pentruca mâine/poimâne ajungeți la rând și veti cunoaște personal ce înseamna sa ai dreptatea de partea ta, iar cei în care ai avut încredere “orbescă” sa-ti tradeze încrederea pentru o funcție, câțiva firfirici în plus la retribuția lunară, câteva ore suplimentare în zilele de sâmbătă, duminică, un liber doua/ trei legate când ai nevoie să mai pui vreo țiglă pe casă ori să mai faci vreun transport de persoane pe la austrieci, germani,italieni.
  Va respect foarte mult inteligența dragii mei polițiști și de aceea va las sa analizați voi faptele cu obiectivitatea si cu demnitatea, pe care întodeauna o manifestați, să vă răspundeți dacă ceea ce v-am ptezentat este adevăr sau minciună. Răspunsul vostru va fi “sfânt” . Îl aștept și vă promit că nu mă voi opri aici cu comentariile și cu multe din “povestiri” cu valoare de adevăr, întâmplate și care se țes în jurul acestui șefuț și a celor care-l tin de lanț/laț. Vom avea surprize și din partea organelor competente sa cerceteze anumite comportamente, implicari in coordonarea unor verificări/crearea unor probe dolosive și abuzuri în funcție, autoritate abuziva si altele. Pâna atunci va salut cu respect si multă considerație.
  Santana

  Raspunde
 4. tabllagiu

  Păcat că vă denigrați
  După scris și expresiile folosite în comentarii, vă cunosc pe amândoi, deși ,, martalogu” a greșit intenționat unele cuvinte. Dreptate au amândoi. Cime e martalogul ?
  Cine e Greu de ucis 3. ?
  ,,Marele polițist” Nica.

  Raspunde
 5. Adi Nica

  Greu de Ucis, Santana,nu va obositi sa il gasiti pe martalog,o sa va spun eu cine este,este acelasi care,in urma cu un an,tot in spatele unui cont fals, spunea aceleasi lucruri. In propozitie,normal,nu e vorba decit de faptul ca nu ma suporta,el nu are treaba cu articolul in sine, foarte probabil eu il las fara are. Domnisoare de genul martalogului am mai vazut citeva in politie, asa ca nu ma mira inversunarea acestui mediocru. Probabil can si atunci cand beau, o fac mai bine can trepadusul asta,iar daca el nu bea ,ce sa faci, nimeni nu e perfect…Da,are dreptate,am avut noroc la prins hoti,doar eu nu am muncit,hotii au venit singuri la mine…Daca esti interesat,martalogule,desi probabil stii asta,pot sa iti arat un geamantan de diplome de excelenta,date,nu de Oncica,multe dintre ele date de actuali in functii. Iar in problema cu spaga, te asigur,vorba unui clasic in viata,ne vedem la bara,ca doar stii ca te pot gasi. Mediocritatea ta e vizibila cu ochiul liber,e posibil sa fi fost in urma mea de cele mai multe ori? Cu incadrarea directa iti pot da atitea example de politisti foarte buni,comparativ cu ceilalti,ca nu o sa poti respira….Dar si asta cred ca o stii. Iar eu nu sunt “marele politist”,poate un pic mai muncitor si mai perseverent ca alti colegi,asta e clar,nu ai de unde sa o stii.Si o ultima chestiune,martalogule,te mai piepteni cu mixerul? Adi Nica, mai muncitor can tine, cu nume,fata si curaj.

  Raspunde
  1. tablagiu

   Domnu’ Nica, mai sus când am scris ,,marele polițist” Nica, am vrut să citez din ,,martalogu” dar m-am grăbit și nu am reprodus exact. Deci scuzele mele, nu a fost cu intenție.
   Cât despre martalogul….ar trebui să tacă, el trăiește bine, vorba aia ,,ca-n sânu lu’ Avram”, coincidență de nume doar.

  2. Adi Nica

   Martalogul e un specimen,care,din placate,exists pe mai toate palierele societatii noastre. El este intotdeauna frustratul de serviciu,are pretentii,doreste recompense ,dar nu prea ii place sa munceasca , nici nu prea stie nici “carte”, dar nici nu suporta in preajma lui unul cu alte opinii. Mai mult,niciodata nu isi asuma mimic. Flacaul asta, chiar daca este prieten cu politistii, at trebui sa stie can o informatie care duce la dovedirea unui hot, nu o iei din fata televizorului,nici de la biblioteca ,informatia o iei din mediul ala,interlop, dar daca politistul e vazut prin vreun birt cu hotul sau informatorul,clar, e pe mana cu ei !…..Halal de tine,martalogule,daca ai timp,vino,frate sa iti mai arat cite ceva,ca inca nu am uitat…..Da’ nu veni singur……

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei