Țelu’ nostru e Tăițelu’!

Țelu nostru

Azi e o zi mare pentru urbea noastra și anume edilul șef adaugă încă un…hai să zicem  tăițel  la pachetul de „tăiței cu ouă“ pe care îl consumă de-a lungul vieții alături de cei dragi și nu numai…mai ales în ultimul an.

De aceea și nu ACEA (scuze Dănuț) noi, prietenii, colaboratorii și chiar unii cârnați, ne-am gândit să-i urăm cam ce și-ar dori el. Și chiar așa, oare ce-o vrea domnul Popa, pentru prieteni Nelu sau pentru prozeliți „îți mulțumim Neluțu că exiști“?

Tramvaiiii! – ar zice europenii care ne-au alocat déjà 25 milioane euro Maxim (și nu-i vorba de Sorin aici, el rămâne reșițeanul nostru cu care am împărtit mult timp locul în 2 barat).

Aqualand – ar zice alții care recunosc că apa și săpunul pot aduce un aer de prospețime în zona Mociurului iar dacă mai sunt și tobogane și saună e clar că toată transpirația pentru aquis-ul comunitar are un rost pozitiv în ecuația paneuropeană.

Skate park! ar zice alții și ăștia nu sunt membrii asociației pensionarilor, care ce-i drept dansează, se mișcă dar nu pe role, ci pe ringul petrecerilor organizate de neobosita familie Vela.

Shotrones! – ar zice școlarii care vor avea ocazia să fie participanți în Games of ShoTrones organizate tot de Nelu Popa în curțile școlilor.

Rugă bănățeană! – ar zice Mery Aghescu și colaboratorii ei, neobosita coordonatoare a Ansamblului Bârzava, care adună sute de copii ce deslușesc tainele dansului popular și vor duce mai departe tactica moștenită din străbuni

Tesla și Solar city  – ar zice echipa de consultanți internationali care se străduiesc ca niște mici lăcătuși să deschidă ușile marilor corporații pentru a le lansa invitația să vină la Reșița asigurându-i că aici îl vor gasi pe Nelu (pentru prieteni și are mulți) care vorbeste 4 limbi străine și are umor, idei și curaj, așa că sigur le va fi o companie plăcută în demersurile lor de a se reloca spre Europa.

Pietonală de-alungul Bârzavei, centru modernizat, terase, drumuri asfaltate – vor toți acei care au rămas în Reșița și se întâlnesc la o cafea, se plimbă prin oraș și socializează cu drag și speranța care le scânteiază în priviri.

Toate astea sunt proiecte în diferite faze de implementare dar noi suntem convinsi că Nelu, așa cum îl percepem noi, își dorește Bunăstare și Dreptate pentru reșițeni și mai ales să îmbătrânească alături de cei cu care, după cum spune el – ne întâlnim zilnic prin oraș, că suntem aceiași temerari care nu cedează cântecului de sirene (și aici nu mă gândesc la ISU, ci la Ulise) din Timișoara, Cluj sau străinătate și  au încredere că va fi bine, la fel cum zicea bunica unui prieten de-al nostru- „Lasă mamă c-o fi cumva, că tot timpul o fo cumva“.

Domnule Primar al Reșiței, măi dragă Nelu, noi îți dorim SĂ NE FIE BINE ÎMPREUNĂ și să apucăm să ducem brâul până la finish, așa cum trebuie și nu pe „.. coantra” ca cei dinaintea ta.

 

La Mulți Ani!

 

Grupul intelectualilor flexibili

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei