Teren gratuit la Reșița pentru tinerii care doresc să își construiască o locuință

modelmic

Veste bună pentru tinerii reșițeni, care doresc să își construiască o casă în municipiul de pe Bârzava. Primăria Reșița a identificat nouă parcele de teren libere, pe care este dispusă să le pună la dispoziția celor interesați, în mod gratuit, conform prevederilor Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Cele nouă parcele de teren se află în zona Lend, pe strada Zorilor. Ce trebuie să facă cei interesați de obținerea unei astfel de parcele? În primul rând să se prezinte la Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa (str. Petru Maior nr. 2, bl.800, Registratură, et.3), pentru a depune o cerere în acest sens.

Respectiva cerere trebuie însoțită de următoarele documente, necesare stabilirii punctajului privind acordarea dreptului de folosinţă gratuită: copii ale cărţilor de identitate (soţ, soţie precum şi a celorlalte persoane  care locuiesc  împreună); certificat căsătorie; certificatele de naştere ale copiilor  (dacă este cazul); adeverinţă cu salariul net pe ultima lună (soţ, soţie); adeverinţă de la asociaţia de proprietari/locatari cu numele persoanelor care locuiesc împreună cu titularul cererii şi gradul de rudenie cu acesta ( în cazul în care solicitanţiilocuiesc în  blocuri de locuinţe); contractul locuinţei pe care solicitanţii o ocupă  în prezent; diploma ultimei şcoli absolvite.

De asemenea, solicitații trebuie să prezinte o declaraţie notarială prin care să rezulte că  nu deţin şi nici nu au deţinut în proprietate o locuinţă sau teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală pe teritoriul României.

Termenul de depunere a documentelor este 15 martie.

foto: a1.ro

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei