Tiberiu Mănescu: „Schimbarea se face fără frică”

modelmic

Avem nevoie doar de o dorinţă bine definită pentru a ne schimba viaţa. O putem face doar gândind altfel. Evident că orice persoană are o reţinere, pusă fiind în faţa unei schimbări. Ceea ce vă propun eu dumneavoastră este o schimbare de mentalitate şi de relaţionare cu politicienii. Persoana în care vă transferaţi încrederea şi speranţa unui nivel de trai mai bun nu trebuie privită ca un stăpân. Din momentul acordării votului şi alegerii sale în funcţii ale aparatului de stat devine un angajat al dumneavoastră. Este acolo pentru a vă servi şi nu pentru a vă ordona.
Acea persoană inmagazinează suma necesităţilor populaţiei şi, prin lege, devine obligată să garanteze bunăstarea cetăţenilor. În momentul de faţă este clar că majoritatea locuitorilor din Caraş-Severin nu este mulţumită de activitatea parlamentarilor trimişi în Camera Deputaţilor şi în Senat. Şi, totuşi, în momentul în care se pune problema unei schimbări de vot, apare scepticismul. “Singur nu poţi”. Sau: “Ori ăştia, ori alţii, tot nu fac nimic”. Este un fatalism care nu cred că poate duce la ceva bun. De aceea, vă chem să ne mobilizăm şi să schimbăm felul în care gândim şi ne alegem reprezentanţii în Parlament.
Evident că, dată fiind vârsta mea, militez pentru o şansă acordată tinerilor. Nu am fost muşcaţi de comunism, îl ştim doar din cărţile şi articolele de istorie. Avem curajul, poate uneori inconştienţa vârstei dar, consider că fără a risca totul pe dezvoltare prin schimbarea cutumelor postdecembriste suntem condamnaţi la permanenta lâncezeală şi trenare a dezvoltării de până acum. Uitaţi-vă dragi alegători la parlamentarii noştri de acum dar şi la cei de dinaintea lor. S-au remarcat doar prin lipsa aproape totală a activităţii în Parlament. Acolo mieluşei, aici, în teritoriu, în judeţ, zmei şi căpcăuni.
Adevărul ce poate fi văzut cu ochiul liber este Caraş-Severinul ajuns pe penultimul loc într-un clasament oficial al dezvoltării judeţelor din România. Asta ne dorim în continuare? Vă chem cu toată sinceritatea ce mi-o conferă vârsta să gândim altfel şi să conducem altfel această ţară minunată. Pentru noi, toţi cetăţenii României, pentru noi cei de aici din Caraş-Severin, oameni ce nu merităm locul ruşinos din clasamentul dezvoltării naţionale.
Reper24

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei