Tichete electronice pentru mese calde! Sprijin oferit de Primăria Doclin familiilor fără locuință și bătrânilor necăjiți!

doclin

Deși este o perioadă grea iar problemele generate de pandemie sunt multiple în multe comunități din județ, primăriile din mediul rural își continuă proiectele implementate sau în curs de implementare. În această categorie se regăsește și Primăria Doclin unde mai multe proiecte se desfășoară în această perioadă în paralel.

Unele dintre ele vizează aspecte sociale, iar altele privesc infrastructura, educația, viața socio-culturală și sportivă a comunității.

Pe primul loc am așezat problemele sociale. În săptămâna ce urmează, împreună cu cei de la AJOFM realizăm întâlniri cu tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani care nu se mai află înscriși într-o formă de învățământ și nici nu sunt angajați. I-am identificat și dorim să li se prezinte importanța înscrierii la AJOFM atât pentru beneficiile pe care le pot obține de la stat, cât mai ales pentru a putea fi recrutați de către societăți în vederea ocupării unui loc de muncă”, a precizat primarul comunei Doclin, Dănuț Oană.

Tot pe plan social, în comună s-au finalizat primele tranșe de distribuire a pachetelor cu materiale de igienă, pachete ai căror beneficiari finali sunt beneficiarii Legii 416/2001, cei cu ajutor social, familiile ce primesc alocații complementare și persoanele cu handicap accentuat și grav, săptămâna aceasta urmând să fie primite alte pachete pentru persoanele menționate anterior.

Dar administrația locală din Doclin nu se oprește aici, fiind luate în calcul și alte măsuri sociale care de data aceasta îi privesc pe vârstnicii din comunitate.

O altă măsură socială la a cărei implementare lucrăm îi vizează pe vârstnicii peste 75 de ani cu indemnizații sociale, dar și familiile sau persoanele fără locuință. Acestea vor beneficia de tichete electronice pentru plata unei mese calde.

De asemenea, pe perioada pandemiei am angajat o persoană care să țină legătura între persoanele peste 65 de ani și medicii de familie ai acestora. Aceste persoane se ocupă și de ridicarea biletelor de trimitere, a rețetelor trimise de către medici, ridică de la farmacie medicamentele și le înmânează persoanelor amintite.

Pe lângă aceste acțiuni, în perioada stării de urgență această persoană le poate face și cumpărături de strictă necesitate astfel încât aceștia să evite ieșirea din casă în vederea zădărnicirii răspândirii Covid-19”, a declarat viceprimarul comunei Doclin, Corina Oancea.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei