Timpul mediu de răspuns al pompierilor militari cărășeni: 15 minute și 46 de secunde!

modelmic

Pompierii militari cărășeni și-au îmbunătățit timpul de reacție, atunci când sunt solicitați pentru stingerea unui incendiu. Astfel, timpul de răspuns a scăzut cu 14 secunde față de anul 2016, conform cifrelor prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin. Pe de altă parte timpul mediu de intervenție este în creștere față de anul anterior.

În creștere este și numărul de incendii, pe pe parcursul anului 2017 pompierii cărășeni fiind solicitați pentru stingerea a 892 de focuri, față de doar 406 intervenții în anul 2016.

Majoritatea incendiilor izbucnite au avut ca principale cauze de producere focul deschis în spaţii deschise, instalaţiile/echipamentele electrice defecte sau improvizate, coşurile/burlanele de fum defecte sau necurăţate, mijloacele de încălzire defecte/ improvizate/nesupravegheate şi acţiunea intenţionată. Cele mai multe incendii la construcţii s-au manifestat la gospodăriile cetăţeneşti, iar în cazul incendiilor de vegetaţie, la terenurile primăriilor. Timpul mediu de răspuns la incendii pentru serviciile profesioniste a fost de 15 min și 46 sec, faţă de 16 min în anul 2016, iar timpul mediu de intervenţie a fost de 98 min și 36 sec, faţă de 91 min în 2016”, se arată în evaluarea activității ISU Caraș-Severin pentru anul 2017, prezentată săptămâna aceasta în fața autorităților județene cărășene.

10 persoane, dintre care un copil, au fost rănite în urma incendiilor izbucnire anul trecut în Caraș-Severin, iar alte 5 persoane au decedat. Valoarea bunurilor distruse în incendii a fost estimată la 7.315.539 lei.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei