Toleranță zero a ministrului Marcel Vela pentru polițiștii care se înfrățesc cu infractorii!

vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, nu se dezice și războiul declarat încă din prima sa zi de mandat în minister, grupărilor infracționale, continuă.

Vreau să fiu foarte clar, nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității, să elimine infracționalitatea, să fraternizeze cu infractorii!”, afirmă cu fermitate ministrul de Interne, Marcel Vela.

Vela face publice și rezultatele acțiunilor de combatere a criminalității organizate demarate la nivel de țară în ultimele zile, arătând prin asta că cele declarate la început de mandat sunt susținute faptic.

Numai în perioada 1-13 februarie anul curent, Poliția Română a desfășurat 191 de acțiuni operative împotriva grupărilor de criminalitate organizată. Doar în dimineața de ieri, polițiștii au executat 82 de percheziții la nivel național, urmând ca 72 de persoane să fie conduse la sediul poliției pentru cercetări în cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, corupție, abuz în serviciu, trafic de droguri, criminalitate informatică, pornografie infantilă și contrabandă”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Poliția a demarat investigații ample pe mai multe paliere în tot ceea ce privește criminalitatea din țară și Vela dă asigurări că rezultatele vor fi vizibile în cel mai scurt timp. În acest sens, ministrul aduce în prim plan, ca exemplu, măsurile luate în cazul unui ofițer care a fraternizat cu infractorii.

Un ofițer de la criminalitate organizată, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a apropiat mult prea mult de infractori, și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini, a fost pus la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, a susținut ministrul.

Totodată, Ministerul de Interne condus de Marcel Vela a dispus inițierea demersurilor pentru operaționalizarea unei linii telefonice de contact la sediul ministerului, prin care cetățenii să poată semnala orice tip de astfel de situații.

foto: hotnews.ro

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității, să elimine infracționalitatea, să fraternizeze cu infractorii!”, afirmă cu fermitate ministrul de Interne, Marcel Vela.

  Pe bune?
  Posibil să fi făckut şi ei “dreptul” la f.f. (ca tine).
  Sub panoul cu … “Şcoala te schimbă în bine” (pe tăiţei)
  Şi cu o sugestivă fufă pe bicicletă … :)
  În loc de Solomon.

  Raspunde
 2. Tanasa Radu

  Faceti forte bine dle Marcel Vela .Doamne ajuta sa reusiti ce v-ati propus .Poate asa scapam si de smecherii care imediat suna un prieten in Ministerul de Interne ?!!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei