TOP: Sute de elevi cărășeni au intrat cu medii sub 5 la liceu! Vezi aici cifrele exacte!

modelmic

 

Nivelul elevilor cărășeni la învățătură este dezolant, cel puțin pe listele cu rezultatele la evaluarea națională și, mai nou, cele cu rezulatele la admiterea la licee. O singură elevă a reușit performanța de a intra cu media 10 curat la unul dintre liceele cărășene.

 

Absolvenții claselor a VIII-a au aflat ieri unde și dacă vor studia mai departe în următorii patru ani. Cele mai multe dintre licee au lăsat și anul acesta garda jos și au acceptat în programul lor de studiu până și elevi care au avut o medie totală de puțin peste nota 2.

Mai exact, din totalul de 1844 de candidați pentru unul dintre locurile la liceu, 238 nu au reușit să obțină nici măcar o notă decentă de 5 la media finală de admitere.

Liceele de la coada listei, acolo unde ultima medie de admitere a fost cea mai mică din județ sunt Liceul Tehnologic Iosif Coriolan Buracu din Prigor, acolo unde s-a intrat și cu media de doar 2,37, Liceul Tehnologic Decebal din Caransebeș unde ultima medie a fost de 2,41, și Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă, cu cea mai mică medie de 2,44.

Nici liceele teoretice nu au scăpat de lista rușinii. La Liceul Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici, de exemplu, elevii au fost admiși și cu medii de doar 2,74, pe specializarea Matematică-Informatică.

De asemenea, la Liceul Hercules din Băile Herculane, viitorii filologi vor fi liceeni chiar dacă nu au reușit să obțină la admitere decât o rușinoasă notă de 3,16.

De cealaltă parte a baricadei se află o singură medie de admitere de 10, obținută de o elevă de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița. Aceasta a intrat cu notă maximă la Colegiul Traian Lalescu din Reșița, pe specializarea Matematică-Informatică.

Cinste județului au mai făcut și alți zece elevi cărășeni, care au reușit performanța de a obține o medie finală de peste 9,90. Dintre aceștia, șase au ales să studieze în următorii patru ani tot la Colegiul Traian Lalescu.

 

 

Lista primelor zece licee și specializări la care s-a intrat cu cele mai mari medii arată în felul următor:

 

 

COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU“ REŞIŢA, specializarea Matematică-Informatică – ultima medie 9,41

 

COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU“ REŞIŢA, specializarea Științe ale Naturii – ultima medie 9,23

 

LICEUL TEORETIC „TRAIAN VUIA“ REŞIŢA, specializarea Matematică-Informatică- ultima medie 8,93

 

COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU“ REŞIŢA, specializarea Filologie – ultima medie 8,58

 

LICEUL TEORETIC „TRAIAN VUIA“ REŞIŢA, specializarea Științe ale Naturii – ultima medie  8,55

 

LICEUL TEHNOLOGIC “CLISURA DUNARII” MOLDOVA NOUĂ, specializarea Matematică-Informatică – ultima medie 8,36

 

LICEUL BĂNĂŢEAN OŢELU ROŞU, specializarea Matematică-Informatică – ultima medie 8,23

 

COLEGIUL NAŢIONAL “TRAIAN DODA” CARANSEBEŞ, specializarea Matematică-Informatică – ultima medie 8,22

 

LICEUL TEORETIC „TRAIAN VUIA“ REŞIŢA, specializarea Filologie – ultima medie 8,17

 

COLEGIUL NAŢIONAL “TRAIAN DODA” CARANSEBEŞ, specializarea Filologie – ultima medie 8,12

 

Alexandra JURCA

Foto: adevarul.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei