Torma: „Dacă voi nu mă (mai) vreți, eu (totuși) vă vre(a)u …!”

Torma

Celebra replică a lui Alexandru Lăpușneanu din nuvela istorică cu același nume, scrisă de Costache Negruzzi, poate fi pusă pe seama atitudinii primarului Torma, în urma unei erori de comunicare, am zice noi, ca să nu fim răutăcioși, după întâlnirea de ieri a ministrului Economiei, Mihai Fifor, cu decidenții politici ai județului de la Moldova Nouă.

Vizita fulger și neanunțată a ministrului Economiei, Mihai Fifor, în Caraș-Severin, a fost un motiv de o mică palmă dată primarului Adrian Torma în materie de comunicare. Ministrul, însoțit de deputatul Mocioalcă și proaspătul prefect al județului, Matei Lupu, a vizitat întreprinderea minieră Moldomin din orașul de la malul Dunării. Imediat după vizită, comunicatorii PSD au postat pe o rețea de socializare poze de la întâlnire. Din fotografiile de grup lipsește primarul Torma, iar din descrierea postării aflăm că: „Ministrul Economiei, Mihai Fifor, s-a aflat miercuri, 9 august, în judeţul Caraş-Severin, la Moldova Nouă şi Reşiţa, unde, alături de deputatul Ion Mocioalcă, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale, dar şi ai societăţilor Moldomin S.A Moldova Nouă şi Arsenal Reşiţa S.A, pentru a stabili în ce măsură activitatea acestora ar putea fi reluată şi care sunt demersurile ce trebuie făcute în acest scop.”. Adică primarul Torma este trecut la și altele, fără a se pomeni în mod expres numele primăriei sau al primarului.

La câteva ore de la întâlnire, primarul Torma a venit și el cu o postare și, alături de o poză cu toți cei prezenți la Moldova Nouă, i-a anunțat pe susținătorii săi că a fost și el prezent la această întâlnire. Timid, ce-i drept, pentru că postarea începe de data aceasta cu: „Moldova Nouă a primit astăzi vizita domnului Ministru al Economiei Mihai Fifor, însoțit de echipa dumnealui, dar și de domnul Deputat Mocioalcă Ion, de domnul Prefect Lupu Matei și alți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate de la nivel județean”. Observăm că mesajul este transmis din partea orașului și nu a primarului, semn că Torma ar fi înțeles că războiul pe care l-a pornit împotriva PSD-ului, cu ocazia numirii în funcția de prefect a lui Matei Lupu, fost primar al orașului de pe Clisura Dunării, nu ar fi de bun augur. Să își fi dat seama Torma că modul în care s-a manifestat în ultima perioada împotriva prefectului Lupu este unul neproductiv? Atât pentru Torma, ca imagine, cât și pentru comunitatea pe care o reprezintă?

Reacțiile nu s-au lăsat așteptate! Un cetățean i-a lăsat un comentariu la postarea primarului din care reiese o oareșce uimire. „Mai am puțin și leșin, dar mă bucur enorm să aud că se îngroapă securea războiului!”. Gurile rele spun că primarul Torma ar fi ajuns la spital după ce a aflat știrea că Matei Lupu urmează să fie instalat ca și prefect. După o cădere de calciu, spun aceleași guri rele. Din surse demne de încredere, am aflat că la sfârșitul săptămânii prefectul Lupu s-ar fi aflat la Moldova Nouă, unde a făcut o baie de mulțime, gen Băsescu în vremurile bune. Tot de pe surse, am aflat că și Adi Torma ar fi fost prin preajmă, iar dacă ieri Torma a îngropat securea războiului, cu siguranță weekend-ul trecut au fumat din pipa păcii. Rămâne de văzut pentru cât timp și dacă PSD-ul îl mai vrea pe Torma. Probabil după o penitență … . Vom trăi și vom vedea cine pe cine va popi!

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Cristian-Gabriel

    Lupu e prefect???? Doamne, marei-i grădina Ta! Uitați-vă la el și spuneți dacă genul ăsta de arătare (umflat ca un nesimțit) merită o funcție guvernamentală! Pentru că de pregătire intelectuală nu poate fi vorba, măcar criteriul prezenței fizice să fi fost bifat pozitiv… Doamne….!

    Raspunde
  2. Oraviteanul

    Ion(ma gandesc ca asta este numele tau, John este cel de scena), daca spun ca esti psd-ist este tot o eroare de comunicare?!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei