Torma și PSD Moldova Nouă continuă bălăcăreala pe rețelele sociale

TORMA VS PSD

Războiul dintre primarul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, și organizația locală a Partidului Social Democrat Moldova Nouă pare a nu se mai sfârși deși a trecut mai bine de un an de la alegerile locale. Acuzele reciproce și jignirile par a fi arma competitorilor de pe scena politică a orașului din Clisura Dunării.

Postarea de pe o rețea de socializare a reprezentanților locali ai PSD Moldova Nouă pare să-l fi scos din minți pe edilul-șef al orașului de la malul Dunării. Subiectul adus în discuție de social democrați ar fi întârzierea plății salariului pe luna august. Mai precis, pesediștii îl acuză pe Torma ca fiind incapabil să gestioneze treburile administrației locale, situația întârzierii salariilor în instituția publică fiind una fără precedent. „Deși salariile angajaților din Primăria Moldova Nouă trebuiau plătite între 6 și 10 ale lunii, angajații primăriei nu și-au primit salariile nici astăzi. Întrebat de ce nu se dau salariile, primarul «EVOLUTION» le spune angajaților: «MĂ GÂNDESC DACĂ LE MERITAȚI!»”, scriu social democrații pe o rețea de socializare.

Reacția edilului Torma nu s-a lăsat așteptată și, după nici 24 de ore de la acuzele aduse pe facebook de către pesediștii din Moldova Nouă, primarul le-a răspuns, tot pe facebook, în modul caracteristic, cu acuze și reproșuri. „Deși în iunie 2016, cetățenii au înțeles că acest mod de abordare nu mai este dorit, se pare că PSD Moldova Nouă rămâne consecvent în aceeași linie politică: jigniri, minciună și furt.”, sunt acuzele grave aduse social democraților de către edilul Torma pe pagina personală de facebook.

Ce a urmat după această postare din partea susținătorilor lui Torma este lesne de înțeles. Jigniri, acuze, limbaj ofensator etc.. Aș vrea să abordez, în contextul dat, modul în care cei doi combatanți au pretenția că pot fi exemple pentru societate. În niciun caz, astfel de incitări la ură și dezaprobarea adversarului nu pot fi exemple demne de urmat. Dacă „puterea de a fi mai buni stă în noi”, cu siguranță nu coborâm standardele doar pentru a-i răspunde adversarului cu aceeași monedă. O societate nu se educă printr-un mod de abordare agresiv și pe alocuri intolerant, mai ales din partea unui primar! Primarul trebuie să fie al tuturor și trebuie să aibă capacitatea de a tolera anumite comportamente și de a-i face să înțeleagă pe cei care le expun, mai ales public, că lupta surdă nu duce nicăieri. Pacea socială, de după competițiile electorale, este una esențială pentru a găsi suportul majorității cetățenilor în a susține proiectele de dezvoltare sau viziunea de a schimba o paradigmă. Din nefericire, în orașul de la malul Dunării acest lucru nu s-a întâmplat. De mai bine de un an, polemicile sunt aceleași. Lupi, pokemoni, hoție, incompetență etc.! Aș merge și mai departe cu analiza și aș putea afirma că astfel de comportamente ascund, de fapt, oareșce frustrări la nivel personal. Pentru că altfel nu-mi explic de unde atâta narcisism. N-ai cum să te bucuri de aprecieri din partea unor oameni care depind de tine. De la ei nu vei obține niciodată un răspuns obiectiv și dezinteresat. Iar pe aceștia îi vei găsi întotdeauna în barca cealaltă când nu vor mai depinde de tine.

Un alt aspect, reclamat de Torma în postarea sa, este faptul că administratorul paginii de facebook al social democraților din Moldova Nouă ar fi folosit o poză de a sa de la ziua fetiței sale. „Este rușinos ca poza de la aniversarea zilei de naștere a fiicei mele să fie folosită într-un mod defăimător cum fac ei.”, este mesajul transmis de către Torma social democraților. Da, aveți dreptate, domnule primar! Nu se face așa ceva! Numai că, tot așa de bine, nici să-i faci hoți, incompetenți, lipsiți de scrupule pe adversarii tăi, fără probe sau o decizie a unei instanțe, nu este o abordare care să-ți aducă laude și beneficii. Este absolut firesc, ca atunci când dai în cineva cu pietre, să primești înapoi bolovani. Și dvs., după ce veți citi aceste rânduri, mă veți urî și mai mult. Chiar și susținătorii domniei voastre. Aceasta este o caracteristică umană a individului zilelor în care trăim. O acceptăm și ne așteptăm la reacții potrivnice. Numai că, analiza mea este una obiectivă și lipsită de interese.

Pe final, mai trebuie spus că atunci când intri în politică, trebuie să fii pregătit pentru astfel de confruntări. Nu poți ceda așa repede, dacă ai o viziune pe care vrei să o pui în aplicare. A face politică este, mai nou, o confruntare chiar și fizică. Și avem exemplul Palada vs Goțiu. Și asta datorită confruntărilor dincolo de orice raționament și competență funcțională. Sportul național a devenit delațiunea și acuzele reciproce, de cele mai multe ori, fără vreun suport argumentativ. Nu ne putem plânge toată ziua pe facebook că adversarii ne copleșesc cu modul lor de acțiune. Nici nu le putem răspunde în același mod și după aceea să ne erijăm în modele. Orice derapaj de la normele unei conviețuiri firești trebuie combătut ca atare, în niciun caz prin folosirea acelorași mijloace, fie ele și de comunicare.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei