Tot mai mulți bănățeni aleg să călătorească cu avionul! Număr record de pasageri la Aeroportul din Timișoara!

 modelmic

Tot mai multe persoane din vestul țării aleg să călătorească cu avionul. Drept dovadă, iulie a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria Aeroportului Internațional din Timișoara, peste 160.000 de pasageri zburând de la sau spre capitala Banatului, cu peste 60% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internaţional din Timişoara să înregistreze cifre record. În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri”, informează reprezentanții Aeroportului Internațional din Timișoara.

Conform acestora, Dacă în 2016, în cursul primelor 7 luni au decolat şi au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri

Din estimările statistice, în perioada 12-18 august, Aeroportul Internaţional Timişoara va ajunge la cifra de 1.000.000 de pasageri în acest an, în condiţiile în care în 2016, această cifră a fost atinsă la sfârşitul lunii noiembrie.

Destinaţiile favorite au fost Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya şi Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos au înregistrat un număr mare de turişti care au călătorit spre destinaţii de vacanţă.

De menționat că din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timişoara spre Frankfurt-am-Main – un hub aerian care conectează Timişoara spre 300 de destinaţii din întreaga lume (din 29 octombrie) şi Tel Aviv (din 30 octombrie). Frankfurt-am-Main va avea o frecvenţă zilnică şi va fi legătura între Timişoara şi cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv (cu zboruri în zilele de luni şi vineri), va fi prima legătura între Timişoara şi o destinaţie din afara Europei.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Nea Ion

    Atentie la hotii de la aeroport ca nu mai aveti 10 minute gratuite la intrarea cu masina cum era odata ! Acum platiti din prima secunda de dupa bariera !
    Toate aeroporturile europene au gratuitate la intrare cateva minute !
    Tara de hoti si nesimtiti cu numiri politice pe posturi !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei