Tot mai mulți locuitori mulțumiți! Ioan Popa: „Este clar că reșițenii încep să aibă încredere că se poate!”

 

popa

Dacă acum câțiva ani municipiul de pe Bârzava nu stătea foarte bine în statistici privind calitatea vieții locuitorilor, astăzi pare că lucrurile s-au schimbat, și mai mult decât atât, au și un trend ascendent.

Confirmarea ascendenței nu o facem noi, ci chiar Banca Mondială care prin ultimul studiu făcut evidențiază o creștere substanțială a încrederii reșițenilor față de orașul lor.

Proiectele și investițiile inițiate în ultimii ani au schimbat percepția publică față de calitatea vieții din municipiul nostru”, afirmă primarul Ioan Popa, la debutul celui de-al doilea mandat al său în fruntea administrației locale.

Edilul precizează că astăzi tot mai mulți locuitori spun că sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă orașul, cu toate că mai există zone care îi stagnează ascendența.

Departe de a fi un oraș perfect, Reșița mai are multe zone unde reșițenii consideră că este de lucrat. Spitalul Județean de Urgență rămâne, pe bună dreptate, un punct nevralgic. Accesarea fondurilor europene pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și creșterea confortului pacienților trebuie să fie o prioritate pentru noua conducere a Consiliului Județean, într-un parteneriat real cu Primăria Reșița”, declară edilul municipiului.

Chiar dacă reșițenii încep să-și recâștige încrederea în orașul lor, Ioan Popa crede că pentru a ajunge în acel punct al calității vieții la care visează toți locuitorii, este nevoie de muncă în echipă.

Îmbucurător pentru noi toți este că în studiul mai sus amintit, la întrebarea „ești mulțumit că locuiești în Reșița?”, răspunsurile ne plasează pe locul 10 din 41 de municipii măsurate. Este clar că reșițenii încep să aibă încredere că se poate. Dar pentru a reuși să ducem orașul nostru acolo unde ne dorim cu toții, este nevoie să continuăm proiectele începute, să atragem cât mai multe fonduri europene și, cel mai important, să facem echipă toți reșițenii: administrația publică, ONG-uri, asociații culturale/sportive, toți cei care pot pune umărul la modernizarea Capitalei Banatului Montan!”, mai spune edilul Reșiței.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

18 Comentarii

 1. Boria

  Da da ,mai taie din ele dale dreacu, băi da minte premarele Tăițelu așa fără jenă.Ce mulțumire e asta că oamenii pleacă din comuna Reșița zi după zi,locuri de muncă ioc, care sunt îs prost plătite așa că nu te credem musiu,mai încearcă la birturile cu bețivii care te-au votat pe tine și pe gașca de doi bani găuriți a PNL-ului.SICTIR !

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Peacă oamenii din Reșița? Zău? Sigur nu ai ieșit prin Reșița să vezi adevărul? Tot mai multe „Jeepane” – cum le-aI spune tu, iar la Dedeman în parcare nu găsești loc în timpul săptămânii! Oh, da, o duc foarte greu reșițenii, și desigur e vina primarului!
   PS (dacă pricepi ce înseamnă asta?!) Nu te dai tu DRAQ? Că bine ți-ar sta acolo – lângă el! SICTIR!

 2. Sceptic

  Unde e studiul ala al Băncii Mondiale ?….ca să-l vedem și noi .
  Se pare că este iarăși un sondaj plătit de Primărie la firme de consultanță prietenoase (bineînțeles că neinteresat) cu Nelul . Dacă s-ar da publicității sumele cheltuite de administrația reșițeană pentru creșterea vizibilității în mass media a Municipiului Reșița , ar înțelege și cititorii de ce e Nelul așa de grozav .

  Raspunde
 3. Johann Nicolescu

  Ca se pote ce ? Niste “poteci” asfaltate in Lunca, o piata gri si “inelarul” din Micro 3, unde trotuarele deja sunt valurite si daca ploua nu mai ai loc de balti ? Dar, de inexistenta investitorilor care sa ofere locuri de munca cu salarii, cel putin, decente in Resita, nu zice nimic Banca Mondiala ? Dar, de bla-bla-urile cu domeniul schiabil Semenic nu zice nimic Banca Mondiala ? Sau de bala-bla-urile cu tramvaiul ? De basmele lu` Taitelu ne este plin sacul si ne-am cam scarbit.

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Când vei pricepe, cap-de-lemn, că nu primarul sau Primăria atrag investitorii? E simplu – chiar și pentru creierul tău încețoșat – inftrastructura decentă îi atrage, și bineînțeles forța de muncă – vezi Școala Duală!
   E tare greu cu deștepții ca tine!

 4. Ponton casa- baraj

  Este adevarat se poate> Blocul in Centru Civic-Valea domanului aproape gata, locul de hotel langa Casa Baraj este pregatit. Cand incep lucrarile. Foarte frumos , intradevar se poate. Resita arata “foarte bine” dupa 4 ani, NU MAI FAC FATA MAGAZINELE DE PIESE AUTO cu comenzi la BUCSE, PIVoTI, etc., sau inmultit magazinele auto ca si casele de pariuri. Mult succes . In Moroasa ,un drum pe Poptelecan si unul pe Caen si gata MASINA.

  Raspunde
 5. Doru

  Ca primar al acestui oras,resedinta de judet,mi-ar fi rusine sa mai vorbesc.Dupa 30 de ani de la Revolutie,avem strazi acoperite cu zgura in Resita,strazi fara trotuare,caini vagabonzi in zonele marginase,presiune mica la apa desi suntem langa Uzina de apa,locuri de parcare insuficiente,impozote marite cu 50% (bucurestenii platesc impozite auto mai mici decat noi)
  Doar promisiuni si proiecte fantasmagorice…
  Cu o floare nu se face primavara !
  Esti penibil,,domnule Popa…sa te bati singur pe umar si sa spui “vaai ce bun sunt”…penibil
  Cel mai grav lucru este ca nu mai avem nici o speranta !

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Deșteptule, omul ăsta a făcut în „comuna” noastră (ca să îl citez pe unul la fel de rău intenționat ca și tine) ce nu au făcut predecesorii lui din 1989 încoace!
   Ah, dar e clar! După ce psd-ul vostru a pierdut, și după câteva zile de tăcere, v-ați luat din nou curaj!
   Poate ajunge stimabilul Crina în parlament (am scris intenționat cu p mic) și să vezi atunci…

 6. sculea

  Comentati aiurea voi nu vedeti blocurile care se intorc dupa soare Birzava navigabila parcarile subterane nu le vedeti cum nu a facut nimic domnul primar sa fim putin cu bun simt si seriosi

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei