Tradiția merge mai departe! Croații din Caraș-Severin se pregătesc de Fășanc!

modelmic

Una dintre sărbătorile tradiționale din Caraș-Severin va fi marcată marți, 5 martie, de comunitatea croată din Rafnic și Clocotici: Făşanc-ul, sărbătoare care anunță sfârșitul iernii și pregătirea de Postul Paștelui.

Tradiţionalul Făşanc al etniei croate va fi organizat anul acesta de Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), Primăria şi Consiliul Local Lupac şi Căminul Cultural Clocotici respectiv cel din  Rafnic.

Organizatorii vor acorda diplome pentru cea mai reuşită mască, pentru cel mai tânăr participant, pentru Alaiul Făşancului, pentru Colectivul fiecărui Cămin Cultural din cele două comunităţi şi pentru Primăria Lupac, care menţine tradiţia frumoasă a acestei sărbători şi o promovează în fiecare an.

Manifestarea va avea loc în cele două comunităţi, la Rafnic, începând cu ora 15:00, iar la Clocotici de la ora 19:00.

53078612_358851611378818_6702377562980483072_n

 

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Maria

    Dezinformare totala, sunteti pe langa subiect. Traditiile fasancului nu sunt mentinute de primarie, pe primar il doare in cot de tradiții, si mai sunt si celelalte sate, dar asa se intampla cand redactorul de seviciu doarme in post, in loc sa se documenteze.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei