Tradiţiile şi obiceiurile cu măşti, promovate în școală. „Carnavalurile populare de Lăsatul Secului”, la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Reșița

sc

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin organizează în data de 11 martie 2020, ora 10:00 la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa, Amfiteatru, etaj.II, manifestări prilejuite de Lăsatul Secului.

Manifestarea „Carnavalurile populare de Lăsatul Secului ‒ Leoarfele/Făşanc/g“ va cuprinde prezentarea cărţii „Practici carnavaleşti de Lăsatul Secului“, Adela Lungu-Schindler şi expunerea obiceiului în urma unor cercetări de teren realizate de către elevii clasei a XI C,  în diferite localităţi cărăşene.

Evenimentul face parte din Programul 2 ‒ Conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor cu măşti de primăvară al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi îşi propun promovarea acestora în mediul educaţional.

AFIS 1 FASANC

foto: facebook

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei