Tradițiile și obiceiurile străvechi din Valea Almăjului, promovate în școală.„Nunta şi Tocma Cornilor de la Bănia”, la Școala Nr. 9 Reşiţa

fasang

O tradiţie românească deosebită care are loc în vatra folclorică autentică bănăţeană, un obicei pitoresc și străvechi va fi retrăit și prezentat de elevii unei școli reșițene, acum, la început de primăvară.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin organizează în data de 9 martie 2020, ora 10:00 la Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa,  în cabinetul de istorie de la etajul 1, acțiunea „Nunta şi Tocma Cornilor de la Bănia/Valea Almăjului“.

Evenimentul face parte din Programul 2 ‒ Conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor cu măşti de primăvară al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi îşi propun promovarea acestora în mediul educaţional.

„Nunta şi Tocma Cornilor de la Bănia/Valea Almăjului“, constă în prezentarea obiceiului după filmarea din 2019 de către coordonatorul proiectului ‒ Angelica Herac, referent de specialitate CJCPCT C-S, expoziţie de măşti realizată de către prof. Marinela Alina Ciontea şi o paradă a costumelor cu elevii claselor a III-a A şi a III-a B.

88113745_2537904453144898_2057131726664105984_n

foto: Banat FM

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei