Tradiționalul târg de toamnă de la Răcășdia, anulat! „Fără animale, ar fi ca mâncarea fără sare și piper”!

modelmic

Veste tristă pentru agricultori și crescători de animale din Caraș-Severin: Târgul de toamnă de la Răcășdia, care ar fi trebuit să se desfășoare la finalul săptămânii viitoare nu va mai avea loc din cauza evoluției pestei porcine africane. Primarul comunei Răcășdia, Mirco Lechici a confirmat vestea pentru Reper 24, explicând că fără animale tradiționalul târg de toamnă nu își mai are rostul, devenind practic o simplă piață.

La nivelul județului Caraș-Severin nu au fost semnalate până în prezent cazuri de pestă porcină africană. Recent au existat suspiciuni cu privire la animalele de la o fermă din Greoni, suspiciuni care nu s-au confirmat însă. Cu toate acestea, Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Animalelor a luat măsura preventivă de a interzice circulația animalelor pe raza județului și implicit nu va acorda autorizație de funcționare niciunui târg de toamnă.

Târgurile din județul Caraș-Severin au fost închise în data de 17.07.2018. Toate UAT-urile din județul Caraș-Severin au primit notă de informare. S-a luat această măsură datorită evoluției pestei porcine africane. Este dureroasă decizia, dar din cauza evoluției pestei porcine africane la nivel de țară impunem aceste măsuri pentru a nu se răspândi boala”, a precizat directorul DSVSA Caraș-Severin, Nicolaie Crista.

Târgurile de toamnă vor putea avea loc doar cu participarea agricultorilor, ceea ce nu se va întâmpla însă la Răcășdia, după cum explică primarul Lechici:

„Târgul de la Răcășdia fără animale este ca mâncarea fără sare și piper. Noi am și premiat cel mai frumos exemplar din fiecare specie, am mobilizat crescătorii de animale să țină specii curate, rase pure și așa mai departe. Deci, aportul animalelor la târg era foarte important. Nu putem să facem târgul fără animale, aia este un fel de piață”.

Târgul care anunța în fiecare an venirea toamnei la Răcășdia, cel mai mare și cunoscut târg de profil din Caraș-Severin, ar fi ajuns anul acesta la cea de-a XXXVIII-a ediție.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei