Trafic de migranți în Caraș-Severin! Cetăţeni din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen, ascunși în mașinile a trei români

politia

10 migranți din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen și trei cetățeni români care intenționau să îi ajute să treacă ilegal frontiera au căzut în „plasa” polițiștilor de frontieră cărășeni. Cele 13 persoane au fost descoperite în trei mașini, oprite la control pe DJ 572.

În data de 18.06.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraş-Severin în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.15, aceştia au depistat în trafic pe DJ 572, la ieşirea din localitatea Surducu Mare, judeţul Caraş- Severin, trei autoturisme conduse de trei cetăţeni români. În cele trei maşini au fost descoperiţi zece cetățeni străini, care nu aveau documente de identitate asupra lor.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care, aceştia, împreună cu cei trei şoferi români, au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări”, precizează subcomisar de poliţie Petre-Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Conform lui Nicola, cei 10 migranți sunt cetăţeni din Siria, Iran, Irak, Afganistan şi Yemen, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că şoferii români intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei zece de cetățeni străini. De asemenea, cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

http-reper24-ro