UPDATE: Tragedie la Măureni! „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”

asistenta maureni

 

UPDATE: Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Reșița au transmis un comunicat de presă în care își expun punctul de vedere cu privire la acest caz:

În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19:20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri.

Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment.

Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute.

Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice,  fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale.

De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală.

Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50”.

…………………………………..

Doliu în comuna Măureni din Caraș-Severin. Asistenta medicală din comună a decedat după ce și-a fracturat piciorul, oamenii din localitate arătând cu degetul spre medicii de la Spitalul Județean din Reșița, care ar fi întârziat să o ajute temându-se că femeia, care a fost și preoteasa din comună, ar putea avea coronavirus. „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”, este concluzia amară a primarului Brian Filimon.

Femeia și-a fracturat piciorul ieri după-masă, după a căzut de pe o scară pe care s-a urcat să spele geamurile. Conform primarului Brian Filimon, ar fi fost vorba de o fractură deschisă, „destul de urâtă”. Familia a sunat imediat după ambulanță, femeia fiind transportată la Reșița.

„La Reșița, fiind asistentă și probabil știind cei de la Reșița că în urmă cu trei zile am avut un suspect de coronavirus în comună, un băiat a fost trimis la investigații la Reșița, să i se recolteze probe, pentru că a fost puțin bolnav, avea o răceală, deci probabil știind acest lucru au ținut-o în acea încăpere de triere. Familia nu fost lăsată să intre, au așteptat de la ora 19:00 să vadă ce se întâmplă, dar nu au primit nicio veste până în jurul orei 23:00 când a fost confirmat decesul.

Cei de la Spitalul Județean nu ne-au elucidate ce s-a întâmplat, probabil pregătesc acum un discurs.

Acum, e normal să tragem concluzii, am văzut un act al decesului, e trecut un stop cardiac însoțit de alte lucruri pe care doctorii știu să le explice mai bine, însă cu siguranță pentru noi toți și este greu să ne scoată cineva acest lucru din cap, doamna preoteasă, doamna asistentă, tanti Corina, cum o știam cu toții, un om important pentru comunitatea noastră, a murit cu zile. A plecat de acasă cu o fractură, a plecat conștientă, nu a plecat în comă, a ajuns conștientă la spital, și după câteva ore s-a confirmat decesul. Concluziile noastre sunt și normale, că probabil dacă nu era această spaimă a zilelor de astăzi, probabil era în decurs de maxim o oră în operație, sau se găsea o altă variantă să fie ajutată, o transfuzie, nu știu”, a explicat pentru Reper 24, primarul Brian Filimon.

Edilul a mai ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la timpul pierdut pe drumuri cu ambulanțele, timp care poate fi vital în cazurile grave.

Este strigător la cer. Este al doilea caz grav de când sunt eu primar, a mai fost un caz la ruga din 2016, când a avut loc un accident în centrul comunei și spuneam că este strigător la cer să nu aibă dreptul, fiind o comună la limita județului Timiș, să vină o ambulanță din Timiș, de la 7 km să ridice un pacient să îl ducă la 25 de km la Deta, unde este un spital care prezintă condiții bune, sau chiar să îl ducă la Timișoara, unde nu trebuie să ne ascundem, șansele de supraviețuire sau de a fi tratat sunt mai bune decât la Reșița. Cred că 6-7 km între Măureni și Gătaia sunt total diferiți de 45 de km între Măureni și Reșița. Este dureros, este doliu mare în comunitatea noastră, pentru că doamna asistentă a fost un om al terenului, care ajuta oameni, care încerca să țină oameni în viață. Și până la urmă este vorba de oricine dintre noi, indiferent cine ar fi nu poate fi tratat așa și concluzia este că probabil că încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Lacucaracea

  Accidentul este accident și se poate întâmpla oricui nenorocirea, dar mai stați și voi potoliți în perioada asta’. Nu vă mai expuneți pericolului,făcând tot felul de exhibiții inutile la înălțime și alte asemenea.Lăsați-le ,, în plata Domnului de geamuri “, că doar nu ați așteptat tot anul cu ele jegoase, pentru a avea ,, motivație biblică / religioasă ” să le spălați de Paște și de Crăciun în numele ,, DOMNULUI”, pentru a fi admirați reciproc de către vecini astfel.V-au băgat ,, pochii” tot felul de bazaconii în cap de-a lungul secolelor , de care nu vă mai puteți debarasa.Tot așa vă pun ( îndoctrinează ) de mici copii fiind , folosindu-se de adulții cu mințile deja sucite, să și prostiți a proasta’ cu lunile… după care umpleți spitalele cu indigestii, colite, crize de diabet, intoxicații alcoolice… în loc să vă învețe (dacă ar fi de bună-credință) să mâncați cumpătat din toate
  ( mai puțin cei cu boli cronice, ce trebuie să urmeze regim strict ) , indiferent de perioada anului.La fel se procedează și cu ,, pupatul moaștelor / oaselor “, mersul în genunchi și pe coate prin pietriș până la biserică și / sau în jurul ei…multe alte asemenea bazaconii de ritualuri stupide ; cu finalitatea cumpărării unor icoane la un preț și al acelorași icoane la un preț net superior ( cel puțin dublu ) fiindcă / dacă au aplicat (ă) o bucățică de material de 1-2 centimetri pătrați din ,, straiele moaștelor”. Deci ați cumpărat astfel o icoană,, mai sfântă” decât sfântă ( prin analogie precum un document juridic apostilat ,, are valoare mai mare” în anumite circumstanțe decât același document neapostilat…) , diferența reliefându-se (regăsindu-se) în preț , și în prostia umană în ceea ce-l privește pe cumpărător, respectiv în ticăloșia vânzătorilor. Noapte bună România !

  Raspunde
 2. Daniela

  Foarte bine k ati scris exact asa se intampla este strigator la cer ceea ce se intampla …oameni buni o fi virusul asta periculos dar asta nu inseamna k restul lumi cu alte afectiuni trebuie sa moara si sa nu fie primiti si tratati in spital

  Raspunde
 3. imoGen

  Unde-s ăia care le plângeau de milă medicilor de la spitalul din Reșița ?
  Niște incompetenți, cu salarii mari, pretenții la tot felul de sporuri și le mor pe masă pacienții cu fractură.

  Raspunde
 4. Ioan

  Regret decesul unei femei, laudata si apreciata de o intreaga comunitate.
  Asistenta decedata, nu avea nici o vina.
  Nu stim ce s-a intamplat la spital. Nu cred ca au lasat-o pur si simplu sa moara. E absurd! Hai sa nu fim ridicoli!
  In niciun caz asistentele de acolo nu au stat nepasatoare. Dar daca decedata a pierdut mult sange, fiind o fractura deschisa?
  Dar daca spitalul nu a avut cele necesare pentru astfel de cazuri, nu va ganditi?
  Evident, vina o poarta altcineva!
  Conducerea, medicii, dar asistentele in niciun caz nu!
  Cineva vorbea aici de spor…Da, sporul il merita asistentele, nu medicii!
  Ele sunt carne de tun, medicii consulta si scriu tratamentul, atat!
  Toata ingrijirea e pe mana asistentelor.
  Din pacate acestea nu au un cuvant de spus, fiindca nu exista in spital dreptul la replica.
  Medicii au salarii de 5 ori si chiar mai mult de cat o asistenta.
  Si niciodata pestele nu se impute de la coada!
  Cei mari trag sforile, cei mici doar executa!

  Raspunde
 5. Jojo

  Văd ca ții partea asistentelor … de ce nu spui câte din ele și-au cumpărat posturile pe bani? Sunt acolo care sunt paralele cu medicina și BUNUL SIMT. Din proprie experiența îți spun ca am fost internat la urgente și un pahar cu apa am cerut la asistente și mi-au spus sa sun pe cineva să-mi aducă o sticla cu apa…Mult prea multă nesimțire acolo. Am văzut faza când șoferul de pe ambulantă ii spune unei asistente sa urce in mașina ca au o urgentă iar ea Răspunde ca sa stea sa termine Țigara ca abea a aprins-o …Toata cinstea și respectul pt personalul cu bun simt de acolo, dar sunt f putini…

  Raspunde
 6. zero

  “Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului … decesul declarându-se la ora 20:50″

  Din păcate, pacienta (cadru medical) a fost transportată, cazată, evaluată, fişată, containerizată, testată, bla, bla, bla … în stare de şoc traumatic, adică orice altceva decât un consult ortopedic sau chirurgical cu intervenţie de urgenţă.
  Poate că celebrul spital “judeţean” nici măcar nu mai are linie de gardă permanentă de chirurgie ortopedică. Cândva avea linie dublă pe chirurgie.
  Aşa că după 2 ore cu transport şi încă 2 ore de cazare (era nevoie de cazare?) în eurocontainerul lui tăiţelu’ … s-a dus. Fie-i iertat!
  Tot cam aşa s-a dus şi puştiul care a căzut cu motocicleta şi avea o coastă fracturată la impactul cu un container. Doar că l-au “ajutat” şi miliţienii cu “îndemnul” să li se sufle … conform instrucţiunilor, ordonanţelor şi reglementărilor … de “sus”. Unde sunt cei de “jos”.

  Poate că este bine de ştiut:
  “Socul traumatic reprezinta un sindrom clinic si biologic complex, de mare gravitate, cu evolutie invariabil letala in absenta tratamentului. Chiar si corect tratat, socul are evolutie severa si mortalitate mare.”
  https://www.romedic.ro/socul-traumatic

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei