Traian Lalescu și Traian Vuia își dispută supremația în topul liceelor din Caraș-Severin!

modelmic

Absolvenții claselor a VIII-a au aflat la începutul săptămânii la ce liceu își vor petrece următorii ani de studiu. Repartizarea a fost computerizată și s-a ținut seama de rezultatele la evaluarea națională, dar și de opțiunile pe care elevii le-au completat în fișa de înscriere la liceu. Ca de obicei, acesta a fost și momentul în care s-a stabilit un top al liceelor din Caraș-Severin, întocmit în baza mediilor minime de admitere ale absolvenților claselor a VIII-a.

Astfel, topul celor mai bune licee şi colegii din Caraş-Severin are în frunte unităţi de învăţământ din Reşiţa, Oţelu Roşu și Caransebeş, deși anul acesta mediile de admitere au fost mai mici decât cele de anul trecut.

Deloc suprinzător, în Caraş-Severin, cele mai mari medii de admitere au fost necesare la Colegiul Naţional Traian Lalescu şi Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, la profilul real. La fel ca anul trecut, aceste două unităţi de învăţământ ocupă primele 5 poziţii din ierarhia judeţeană făcută publică de Ministerul Educaţiei Naţionale:

  • Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, matematică-informatică, 8,30;
  • Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa, matematică-informatică, 8,09;
  • Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, ştiinţe ale naturii, 7,98;
  • Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reşiţa, ştiinţe ale naturii, 7,74;
  • Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, filologie, 7,68;

De menționat, totuși, că mediile de admitere sunt sensibil mai mici decât în 2017, când de exemplu ultima medie de admitere la Colegiul Naţional Traian Lalescu Reşiţa, la profilul matematică-informatică, a fost 9,03.

Anul acesta cea mai mare medie de admitere a fost obținută de Ioana Patricia Florea de la Școala Gimnazială nr. 2 din Reșița și de Larisa Cipu-Drăghici, de la Școala Gimnazială nr. 8 din Reșița. Ambele au intrat la Colegiul Traian Lalescu cu media 9,92.

La polul opus, instituțiile de învățământ cel mai puțin căutate de elevi, unde s-a intrat inclusiv cu media 2 au fost: Liceul Teoretic Eftimie Murgu, Bozovici (protecția mediului -2,19), Liceul Tehnologic Mihail Novac Oravița (economic – 2,21), Liceul Tehnologic Nicolae Stoica de Hațeg Mehadia (economic – 2,21), ), Liceul Tehnologic Decebal, Caransebeș, (mecanică – 2,35), Liceul Mathias Hammer Anina (filologie – 2,40), Liceul Tehnologic Sf Dimitrie, Teregova (turism și alimentație – 2,41), Liceul Tehnologic Dacia Caransebeș, (mecanică – 2,45), Liceul Hercules Băile Herculane (filologie – 2,61), Liceul Mathias Hammer Anina (electronică automatizări – 2,77), Liceul Hercules Băile Herculane (turism și alimentație – 2,81), Liceul Tehnologic Trandafir Cocârlă Caransebeș (electric – 2,88), Liceul Tehnologic Mihai Novac Oravița (protecția mediului – 2,98), Liceul Teoretic Eftimie Murgu, Bozovici (științe ale naturii – 2,99) și Liceul Tehnologic Constantin Lucaci Bocșa (economic – 2,99).

Toate rezultatele pot fi consultate aici.

În județul Caraș-Severin au fost disponibile 1652 de locuri. Cea de-a doua etapă va avea loc în luna septembrie, în județul Caraș-Severin mai fiind disponibile 136 de locuri.

Karina TINCUL

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei