Tramvaie de ultimă generație la Reșița? Un mare producător din Polonia a venit să vadă potențialul orașului

modelmic+editorial

Vestea că Reşiţa vrea să schimbe complet conceptul de transport urban de călători, unul mai apropiat sau egal cu cel din ţările dezvoltate ale Europei, a ajuns deja la urechile marilor producători de mijloace de transport de ultimă generație, susține primarul Popa.

 

Astfel, în cursul zilei de vineri, 14 iulie, o delegaţie a unuia dintre marii producători de profil, PESA POLONIA, a făcut o vizită de informare, pentru a-şi exprima intenţia de a participa la acest proiect finanţat de Uniunea Europeană.

Au fost prezenţi din partea PESA POLONIA Liviu Pecican – director de marketing pentru piaţa de Vest şi Przemyslaw Gorzynski – specialist în marketing.

Reşiţa a fost reprezentată de primarul Popa, Sorin Dumitru – consilier al primarului şi Gelu Ardeleanu – administrator al Societatea Transport Urban Reşiţa (TUR).

În urma discuţiilor şi a vizitei în teren, oaspeţii polonezi s-au arătat entuziasmaţi de proporţiile şi viziunea proiectului, subliniind că Reşiţa are o mare oportunitate de a implementa o structură de transport nouă, lucru ce în multe din oraşele mari ale Poloniei sunt încă în faza de proiect.

S-a discutat punctual despre ce se doreşte a se realiza, iar promisiunea oaspeţilor a fost că se vor întoarce la Reşiţa, ori de câte ori vor fi solicitaţi.

Ioan Popa a acceptat invitaţia polonezilor de a face o vizită, alături de o delegaţie reşiţeană în Polonia, pentru a vizita uzinele PESA şi pentru a participa la un meeting european al tuturor marilor producători de material rulant, pentru a vedea la faţa locului toate tipurile de tramvaie disponibile pe piaţa europeană.

pesa_tram

 

Diana RADU

Stiri similare

3 Comentarii

  1. zero

    Da’, e, dar din cele 25 de milioane de Euro (promise ca posibila finantare U.E.), ar baga fabrica de tramvaie din Arad macar 10% din taitei, discret, in conturile echipei lui taitelu’?
    Ca daca nu… nu.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei