Transparență în licitațiile de 123 de miliarde pentru drumurile comunale! Iova vrea comisii responsabile!

modelmic

Reprezentanții Consiliului Județean au de gând să schimbe radical modul în care sunt organizate licitațiile cu privire la asfaltarea intravilanelor din anumite comune cărășene.

 

În acest sens, se dorește ca la realizarea caietelor de sarcini, Consiliul Județean să beneficieze și de consultanță din partea celor de la SEAP, astfel ca după depunerea caietelor, să nu mai existe nicio nelămurire sau solicitare tardivă care să întârzie demararea licitației.

,,Cu privire la cele 123 de miliarde de lei alocate pentru a asfalta intravilanele unor anumite comune am decis, pentru o transparență totală în ceea ce privește această licitație, să solicităm consultanță în baza legii de la cei de pe SEAP”, explică Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean.

Practic, Consiliul Județean va încheia un contract cu cei de la SEAP prin care aceștia se obligă să vină inclusiv pe teren și să participe la întocmirea caietelor de sarcini. În acest fel, în momentul în care caietele vor fi urcate pe site-ul SEAP să nu mai existe nicio problemă care să le întoarcă.

,,Toate problemele apar pentru că după ce depunem caietul de sarcini pe SEAP ne vin înapoi tot felul de nelămuriri și modificări și pentru a evita acest lucru vom avea o personă autorizată care să lucreze împreună cu echipa de la Patrimoniu pentru ca în momentul în care facem această lansare pe SEAP, licitația să poată fi demarată. Chiar dorim să schimbăm modul de activitate în ceea ce privește aceste licitații”, a adăugat Ilie Iova.

Cu privire la aceleași licitații pentru cele 123 de miliarde ce se vor investi în intravilanele comunelor cărășene, Iova dorește și modificarea modului în care sunt alcătuite comisiile. Se caută doar persoane responsabile și transparență totală.

,,Am decis ca orice comisie să fie constituită din persoane responsabile, nu are ce căuta nici directorul în această comisie, nici cei care ulterior sunt numiți în comisia de recepție ca să verifice aceste lucrări pentru că până la acum  s-a procedat ca la fotbal. Noi centrăm, noi dăm cu capul”, a mai menționat Iova.

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Horea

    Nu Iova vrea, Corina Pascotă vrea! Iova a vrut până acum să nu fie așa ceva, că dacă vroia nu-l oprea nimeni până acum… Vrea Iova transparență ca și Crina!!! Mai terminați cu minciunile!!!

    Raspunde
  2. MANofBANAT

    Mai lasati imbecilitatea asta cu SEAP-ul. SEAP este un soft, o aplicatie. Si Corina si Iova sunt depasiti e evenimente. E vorba poate de ANRMAP dar nici cei de acolo nu fac contracte cu institutii publice. Cel mai corect ar fi sa spuna ca fac contracte cu firme de consultanta in achizitii publice, fara “specialistii in SEAP”. Si suma aia de 123 de miliarde este pentru intravilanul comunelor care sunt traversate de drumuri judetene

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei