Transport ilegal de substanțe periculoase, oprit de polițiștii din Caraș-Severin!

modelmic

676 de recipiente cu substanțe periculoase, posibil contrafăcute, în valoare de aproximativ 270.000 lei au fost descoperite de polițiștii cărășeni într-un autoturism condus de un șofer ucrainean, oprit la control pe o stradă din Reșița. Bărbatul a afirmat că recipientele nu îi aparțineau și că ar fi fost plătit să le transporte la Oravița.

În dimineața zile de marți, 13.03.2018, la ora 02:00, polițiști din cadrul I.P.J. Caraș-Severin, în baza planului comun de acțiune cu Garda de Mediu, au depistat pe str. Timișoarei din Reșița un autoturism condus de un cetățean ucrainean cu domiciliu temporar în municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate și controlului autovehiculului, în interiorul acestuia au fost depistate 676 de recipiente de diferite dimensiuni conținând erbicide și insecticide, substanțe periculoase provenite din Ucraina. Conducătorul auto a declarat faptul că a primit aceste substanțe în cursul zilei de 12.03.2018, în municipiul Suceava, de la o persoană care i-a oferit suma de 500 de euro pentru a le transporta în localitatea Oravița din județul nostru.

În cursul zilei de 13.03.2018, a fost solicitat sprijinul Oficiului Fitosanitar Caraş-Severin, pentru a se stabili dacă produsele sunt de origine sau sunt susceptibile a fi contrafăcute, sens în care au fost înaintate probe către Laboratorul Fitosanitar”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

În cauză au fost întocmite acte procedurale și a fost dispusă începerea urmăririi penale față de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, respectiv producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, urmând a fi continuate cercetările de către lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Cele 676 de recipiente identificate, precum și autoturismul folosit la transportarea acestora, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

DSCN5846 DSCN5858 DSCN5875j

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei