Traseele de biciclete și drumeții din jurul Reșiței pot fi acum descoperite de turiștii din toată lumea prin intermediul unor aplicații

modelmic (1)

O echipă de tineri din Reșița au pus bazele unei mișcări impresionante de iubitori și practicanți ai turismului și ciclismului montan, în Banat și nu numai. Încă din 2003, Asociația Bike Attack Reșița amenajează poteci de agrement și organizează evenimente care să aducă mai aproape tinerii de natură.

În preajma Reșiței, echipa Bike Attack a identificat și marcat un număr impresionant de trasee de drumeție și ciclism montan, iar în jurul lor a luat naștere unul dintre cele mai îndrăgite concursuri de mountainbike din țară – Metal Enduro.

Munca voluntară este sufletul acestei inițiative, iar când se vorbește de trasee turistice întreținerea lor an de an este un efort substanțial. În vara asta, Bike Attack cu sprijinul Direcției Județene de Tineret și Sport Caraș-Severin au mobilizat o nouă echipă de voluntari și au adus un suflu nou celor 6 trasee, amenajând câteva puncte de odihnă și curățindu-le pentru drumeții care împart aceste trasee cu bicicliștii.

Traseele de biciclete și drumeții pot fi descoperite de turiști din toată lumea prin intermediul platformelor de specialitate și sunt acum parte din cea mai mare platformă pentru activități în aer liber din Europa. Acolo oaspeții curioși să descopere Banatul de munte pot personaliza și conecta traseele din jurul Reșiței cu alte peste 20 de destinații de agrement din regiune. Pentru a ține aproape mai mult timp oaspeți în aceste peisaje naturale și culturale incredibil de frumoase, astfel de platforme facilitează extinderea diversitatea experiențelor din perspectiva turistului. Traseele și experiențele din jurul Reșiței pot fi descoperite mulțumită colaborării cu Romanian Travel Guide sau prin instalarea aplicației Outdooractive pe orice dispozitiv mobil.

Distanța acestora este medie, având punctele de plecare și sosire în Reșița, traseele urmăresc să pună în valoare și anumite locuri valoroase peisagistic dar se are în vedere și aspectul de educație pentru sănătate în vederea promovării unui stil de viață sănătos care implică și mișcare în aer liber. Dorim să chemăm lumea la mișcare, să împărțim potecile cu toți iubitorii de natură, oferind un punct de întâlnire pentru comunitate, un loc de recreere. , declară reprezentanții Asociația Bike Attack Reșița.

foto: marsandu.ro

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei