„Tratament” cu zâmbete și daruri, oferit copiilor din Centrul „Primăvara” de medicii și asistenții Spitalului Județean din Reșița

prim

 

O acțiune de suflet a avut loc astăzi într-un loc unde mereu este primăvară în sufletele copiilor, dar și în al celor care se străduiesc zi de zi să le ofere și să le mențină pe chip zâmbetul. Un grup de inițiativă a ajuns astăzi la copiii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” pentru a le oferi daruri în prag de Moș Nicolae, dar și de ziua dedicată persoanelor cu dizabilități, 3 decembrie. Acțiunea aparține unui grup de medici și asistenți ai Spitalului Județean Reșița, care își doresc ca în viitorul apropiat să înființeze o asociație caritabilă cu scopul de a oferi zâmbete atât oamenilor bolnavi, cât și celor sănătoși.

Suntem în derulare cu actele pentru înființarea acestei asociații, dar nu am putut să fim nepăsători la evenimentele care se derulează în această perioadă și astfel că am vrut să marcăm acest eveniment și la Reșița pentru că oamenii cu dizabilități fac parte din viața noastră și dorim să îi susținem, să îi încurajăm că le suntem alături. Pentru acest an ne-am propus Centrul „Primăvara”, ne-au impresionat extraordinar acești copilași minunați. Am văzut că sunt copii veseli, copii în formare și ne bazăm pe ei în viitor să ajungă oameni de calitate, să fim mândri de ceea ce  se poate face și la noi la Reșița”, a declarat una din inițiatoarele acestei acțiuni, Alexandrina Terfăloagă, medic primar la Spitalul Județean Reșița, secția Neurologie.

primavara2

Pe lângă o parte dintre medicii și asistentele de la secțiile de Neonatologie, Obstretică-Ginecologie, Anatomie Patologică, Hemodializă, Neurologie și Cardiologie ale Spitalului Județean, s-a alăturat acestei inițiative și consilierul județean Luisiana Stoicu, cea care a răspuns prezent încă de când a apărut ideea înființării unei asociații, angajați ai Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, precum și de la Direcția Județeană de Sănătate Publică.

p

Medicul Alexandrina Terfăloagă a precizat că sprijinul a fost instant, din partea tuturor celor implicați în acțiunea de astăzi.Grupul de inițiativă își propune să ajungă și la secția de Pediatrie, împreună cu copiii cursului de teatru Adria Art coordonați de actrița Camelia Ghinea, pentru a le oferii copiilor cadouri, dar și pachete cu mâncare unor familii nevoiașe, în prag de sărbători.

Astăzi am avut onoarea să avem alături de noi câțiva oameni cu suflet mare, o parte din angajații Spitalului Județean, pe lângă consilieri ai CJ și câteva persoane de la Direcția de Sănătate Publică care s-au gândit la copiii noștri cu ocazia zilei de 3 decembrie, Ziua Persoanelor cu Dizabilități și au fost astăzi alături de copiii de la Centrul „Primăvara”, în prag de Moș Nicolae oferind copiilor cadouri, dulciuri.

pr

 

Copiii au fost foarte bucuroși de ceea ce au primit și eu, în numele părinților și al copiilor, vreau să le mulțumesc și pe această cale și sperăm într-o colaborare pe termen lung cu dânșii. Chiar am vorbit spre a ne ajuta cu proiectul nostru, de fiecare dată în „Școala altfel”, deplasarea noastră la Herneacova unde copiii beneficiază de terapia cu cai și ne-au promis că ne vor oferi sprijinul și în aceste acțiuni. Le mulțumesc din suflet și le doresc sărbători fericite, sănătate și să le ofere și altor copiii ceea ce au oferit copiilor noștri astăzi!”, a declarat Mihaela Mazera, directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița.

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei