Trece Ursu la PNL? „Este o diversiune aruncată cu bună știință pe piața cancan-ului politic”!

modelmic

Președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a aruncat în această dimineață o adevărată bombă pe scena politică din județ, afirmând în cadrul unei postări pe rețelele de socializare, că primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, până mai ieri președinte executiv al PSD Caraș-Severin, s-ar pregăti să schimbe partidul și să treacă la PNL. Informația este negată însă chiar de cel în cauză, Ursu susținând nu este vorba de o simplă diversiune aruncată cu bună știință pe piața cancan-ului politic.

Nu știu ce să fac, să râd, să plâng, sau să mă apuce scârba?”, se întreba în postarea sa de pe Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care arăta că după intrarea lui Adi Torma în PSD, pe piața politică din Caraș-Severin se pregătește o nouă mișcare – trecerea lui Dumitru Ursu la PNL.

„Ce doctrină? Ce principii politice? Ce promisiuni făcute alegătorilor? Ce cod etic? Stânga și dreapta politicii românești înseamnă inclusiv modul de gândire al celor implicați și, atunci, având în vedere aceste aspecte, nu pot să nu mă întreb cine și ce mai înțelege din tot ceea ce ni se întâmplă. Parcă am intra într-un malaxor la care se adaugă substanță doctrinară de la multe feluri. Și ce iese… iese….

În cazul nostru, este de subliniat că Adi Torma, la momentul trecerii de la dreapta, la stânga, era, totuși, liber de sarcini, exclus din PNL și liber la ales partide. Că a ales altceva decât doctrina care inițial îi plăcea, e altceva. Nu același lucru se poate spune și despre primarul Oraviței, Costel Ursu, care la momentul actual e încă membru PSD.

Doctrinele politice au rămas și poate că, în România, așa a fost dintotdeauna, doar pentru cei din mediul academic pentru a le studia. Am ajuns la concluzia că pentru 90% dintre politicieni, ideologiile, doctrinele sunt termene abstracte.  Păcat…”, preciza Ionuț Popovici.

Afirmațiile președintelui PMP sunt însă negate de primarul Costel Dumitru Ursu, acesta precizând că totul nu reprezintă decât o diversiune și că nu are nicio intenție de a pleca din PSD.

Am lecturat informația pe care domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, Ionuț Popovici a propagat-o în spațiul public, fără a avea un punct de vedere oficial din partea mea. Astfel de strategii, în apropierea unui exercițiu electoral nu reprezintă o premieră nici pentru mine și nici pentru cei care cunosc politică. Vreau sa remarc diversiunea de a mă plasa într-un alt context politic, fiind adusă atingere candidatului PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie, prin șubrezirea imaginii premierului Viorica Dăncilă. Pot să vă confirm că sunt membru PSD și sunt într-o relație bună cu liderul organizației, deputatul Luminița Jivan. Așa cum dl Popovici afirmă fără să fi avut dialog cu mine că aș intenționa să o iau pe un alt drum politic, la fel aș putea afirma că și eu am auzit că dl Popovici va întregi rândurile Pro România, dar ceea ce face dânsul este doar problema dânsului, și așa cum eu îmi văd de drumul meu și de administrația orașului Oravița, la fel ar trebui să se preocupe și domnia sa de situația județului. Ar fi interesant de aflat de la domnia sa cine se află în spatele acestei diversiuni aruncate cu bună știință pe piața cancan-ului politic și ce interese servește dl Popovici”, a declarat Dumitru Ursu.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

6 Comentarii

 1. News

  Acest personaj dubios din CJ nu mai stie ce sa faca sa se bage si el in seama ca au trecut aproape 4 ani si nu a facut nimic pt acest Judet ,doar vorbe Nimic concret, acum cateva zile vorbea la Radio Resita ce elev eminent era el ,

  Raspunde
 2. zero

  „Am ajuns la concluzia că pentru 90% dintre politicieni, ideologiile, doctrinele sunt termene abstracte. Păcat…”, preciza Ionuț Popovici.

  Uneori au fost concrete:

  “Camarade, nu fi trist,
  Garda merge înainte,
  Prin Partidul Comunist!”

  (naţional-socialist, naţional-liberal … egal.).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei