Trei cetățeni români cercetați pentru trafic de migranți, descoperiți în zona Oravița

a

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au depistat, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, desfășurate pe raza județului Caraş-Severin, trei români care au sprijinit șase cetățeni din India în încercarea de a trece ilegal frontiera, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al instituției Agent șef de poliție  Mihaela Leș.

Polițiștii au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.  O patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localității Goruia, județul Caraș-Severin, un autoturism condus de o persoană de sex feminin, domiciliată în județul Alba. La scurt timp, lucrătorii noștri au oprit un alt autovehicul,  cu care călătoreau doi cetățeni români, cu domiciliul în județul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiți, în calitate de pasageri, șase cetățeni străini, cinci bărbați și o femeie, fără documente de identitate asupra lor.

Deoarece exista suspiciunea că primul autoturism avea rol de antemergător, polițiștii de frontieră i-au condus pe cetățenii români și străini la sediul instituției pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetățenii români intenționau să îi ajute pe cei șase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii trafic de migranți pentru cei trei cetățeni români și de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei șase indieni. Recomandăm cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop, 0219590“ a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Oravița Agent șef de poliție  Mihaela Leș.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei