Trei echipaje de poliție pentru o simplă declarație la Remetea Pogănici? Primarul Borduz, scos din sărite!

echipajeRemetea

O serie de cetățeni s-au arătat revoltați în legătură cu apariția, ieri, a nu mai puțin de trei echipaje de poliție la domiciliul unui cetățean din localitatea Remetea Pogănici, sat aparținător comunei Fîrliug.

Oamenii din sat afirmau că polițiștii, cei care, conform declarațiilor sătenilor, de cele mai multe ori nu i-au măsuri împotriva cetățenilor de naționalitate rromă care comit nelegiuiri în zonă, ar fi trecut de această dată într-o altă extremă, aceea a excesului de zel depus pentru uniforma din dotare, sosind cu trei autoturisme ale IPJ Caraș-Severin (foto) la unul din cetățenii din localitate. Extrem de supărat pentru modul de operare al polițiștilor de la secția 1 a Poliției Reșița se declară a fi și primarul comunei Fîrliug, Ioan Borduz, cel care spune că niciodată polițiștii nu au căutat să colaboreze cu reprezentanții administrației locale pentru păstrarea unui climat de ordine și liniște în zonă, deși edilul și-a arătat întotdeauna disponibilitatea pentru o bună colaborare cu aceștia. „Una spun în față, atunci când dialogăm pentru binele și ordinea comunității și cu totul o altă abordare afișează ulterior. Este de neînțeles lipsa de comunicare a polițiștilor, care ar trebui să fie într-un dialog firesc și permanent cu UAT-ul nostru“, afirmă edilul de la Fîrliug. La rândul său, primarul Borduz consideră că acțiunile în forță, menite să intimideze cetățenii comunei, nu au avut și nu vor avea efectul scontat de către poliția cărășeană.

Pentru a pune cap la cap informațiile legate de prezența celor trei mașini de poliție și a polițiștilor plini de abnegație de la Remetea Pogănici, am luat legătura și cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, cms. șef Dinu Nicorici. Acesta ne-a explicat că polițiștii deplasați la Remetea au efectuat controale pe linie rutieră, pe linia nerespectării regimului silvic și a ordinii publice. Practic, trei teme diferite au avut polițiștii deplasați la Remetea Pogănici. Vorba unui personaj de la Vacanța Mare, pe nume Leana lu Costel, „ezistă o explicație“ pentru prezența supranumerică a polițiștilor și mașinilor din dotare de la Remetea Pogănici. Au fost chiar depistate mai multe contravenții și aplicate amenzi, deci polițiștii au descoperit adevărații uzurpatori ai neamului românesc!

Efectul asupra străzii: mulți cetățeni traumatizați de prezența în haită a polițiștilor, oameni simpli din localitatea Remetea Pogănici care bănuiau că vecinul de la casa unde parcaseră oamenii legii s-a apucat de cultivat marijuana sau și-a băgat vreo pădure din apropiere în șopron. Acum, dacă vreun cetățean are ghinionul sau norocul, după caz, să facă un infarct, la vederea atâtor polițiști sosiți să-i ia o declarație, asta nu mai e vina Poliției Române.

Tocmai de aceea să nu uiți și să ai în vedere, cetățene român, că Țara te vrea tare și cât se poate de … prost!

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Adrian

  Cum ???? Locuitorii s-au simtit traumatizati????
  Pai in loc sa se bucure ca Politia este pe strada prin cat mai multi agenti !!!!
  Doar hotii se simt traumatizati de Politie.
  Tot asa cum elevii de la BAC se simteau traumatizati de camerele de supraveghere.
  Vai de capul locuitorilor din Remetea Poganici. Niste oameni care se simt cu musca pe caciula.

  Raspunde
 2. Popescu

  Pe buneeeee..sateni foarte traumatizati…care sunt acei sateni…vrem date concrete nu discutii purtate doar cu persoane certate cu legea. Informatii menite sa discrediteze politia. Rusine celor care au facut reportajul respectiv si nu se documenteaza inainte sa posteze asemenea informatii…bleeeeeahh

  Raspunde
 3. Daniel

  Acest articol cam pare comandat de cineva care e cam deranjat ca politistii isi fac treaba. Un numar mare de politisti in strada e benefic pt ca cetateanul onest se simte in siguranta iar infractorului trebuie sa-i fie frica si sa se gandeasca mai bine inainte de a mai comite o fapta penala. Personal am fost oprit in Germania in interiorul orasului intr-o actiune de-a politistilor germani si nu erau doar 3 echipaje erau minim 20 politisti cu autospecialele din dotare. Asa ca mai bine nea Tabane apucate sa scrii si carti de bucate ca la ,,articole denigratoare platite ” esti destul de bun. Sa inteleg ca daca isi face treaba Politia nu e bine iar daca nu isi face iar nu e bine.

  Raspunde
 4. zero

  Taman invers. Poliţia nu prea s-a simţit în siguranţă pe acolo, drept care a trimis trei echipaje.
  Normal!
  Unul ştie să scrie, altul ştie să citească, plus cel cu misiunea să păzească doi ‘telectuali :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei