Trei migranți afgani și călăuza lor din Iran, depistați la Răcășdia!

modelmic

Trei cetățeni afgani, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean iranian, au fost depistați pe raza comunei Răcășdia din Caraș-Severin de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş. Bărbații au trecut ilegal frontiera din Serbia, după care au fost preluați de cetățeanul din Iran, dar nu au reușit să ajungă prea departe, fiind depistați de polițiști.

În data de 09.10.2019, ora 01:50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Naidăş – judeţul Caraş-Severin au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Răcăşdia, un autoturism înmatriculat în Germania, condus de un cetățean iranian,în vârstă de 41 de ani, care deţinea permis de rezidenţă în Germania. În interiorul mijlocului de transport se aflau trei pasageri care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, motiv pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, explică subcomisar Petre – Ionuț Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei pasageri sunt cetățeni din Afganistan, au vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în Serbia. Aceştia au trecut ilegal frontiera din ţara vecină, pe jos, fiind preluaţi de cetăţeanul iranian din apropierea frontierei de stat. Cetăţenii afgani au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului iranian.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cetăţenii afgani şi de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul iranian.

Totodată, faţă de călăuză, procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată în cu propunere de arestare preventivă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe despre eveniment  în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Cetăţenii afgani au declarat că intenţionau să…”

    Cei „trei pasageri care nu vorbeau limba română” au declarat … în limbile Pashto sau Dari ? :)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei