Trei puncte meritate! Meciul care a arătat unitatea şi forţa echipei rossonere

modelmic

 

Etapa a XII-a a Ligii 2 a adus pe terenul din Valea Domanului echipa Gloria Buzău, o pretendentă la promovare. Oaspeţii noştri veneau după o înfrângere la limită (1-2) în faţa celor de la Turris Turnu Măgurele. Pentru echipa noastră meciul însemna o reabilitare în faţa suporterilor după eşecul din meciul cu Viitorul Pandurii Tg.Jiu. Acest lucru s-a şi întâmplat, arătând suporterilor reşiţeni puterea grupului de jucători format în jurul antrenorilor şi conducătorilor clubului CSM Reşiţa.

Partida a început sub semnul echilibrului, prima ocazie aparţinând echipei noastre, în minutul 7, prin Săulescu. Oaspeţii au oferit o replică foarte bună, în minutul 14 mingea trimisă de un jucător buzoian lovind bara din dreapta porţii lui Zimmermann. Oaspeţii au fost mai prezenţi în jumătatea noastră de teren, dar ocaziile au venit şi în contul echipei noastre, în minutul 26 mingea şutată de Vădrariu nimerind transversala porţii lui Balauru, prevestind golul reşiţean. Acesta a venit în minutul 28 când, după o repunere a lui Zimmermann, după câteva pase ale jucătorilor noştri, mingea ajunge la Danci, la marginea careului de 16m, în poziţie centrală, iar acesta a şutat sec, în dreapta portarului oaspete. Un gol care a recompensat efortul jucătorilor noştri şi a mai luat din presiunea obţinerii unui rezultat bun în această partidă. Buzoienii au oferit o bună replică în căutarea golului egalizator dar, fie apărarea, fie portarul nostru, fie lipsa de luciditate a oaspeţilor în faţa porţii au făcut ca scorul să rămână neschimbat până la pauză.

Repriza a doua a început cu o uşoară dominare a formaţiei buzoiene, presărată cu contraatacuri rossonere. Presingul echipei oaspete s-a concretizat în minutul 58, când Munteanu a transformat o lovitură liberă de la aproximativ 22 m, şutând în stânga portarului reşiţean, aducând egalitatea pe tabela de marcaj. Prima mutare a lui Leo Doană a venit în minutul 65, când a fost introdus Velici în locul lui Ene. În minutul 73, rossonerii puteau trece la conducere, un fundaş oaspete fiind aproape de a trimite mingea în propria poartă. În minutul 79, Leo Doană îl trimite în teren în locul lui Săulescu pe Breşneni, care a revenit după o accidentare, întărind mijlocul echipei noastre. Ultima schimbare în tabăra reşiţenilor a venit în minutul 84, locul lui Danci fiind luat de Coman. Mişcarea lui Leo s-a dovedit inspirată, în minutul 92 Coman marcând golul victoriei, care a trimis mingea cu capul, de la marginea careului de 6 m, în plasa porţii lui Balauru, după un corner executat perfect de către Vădrariu.

O victorie frumoasă, pe deplin meritată, care a arătat unitatea şi forţa echipei noastre, dar şi de ce trebuie să fim alături de băieţii noştri, de antrenori şi club.

DSC_9088-1024x678DSC_9085-1024x678DSC_9091-1024x678DSC_9168-1024x678

 

Cu cele trei puncte de miercuri echipa rossoneră acumulează 15 puncte. Jucătorii noştri nu au prea mult timp la dispoziţie pentru a sărbători victoria, pentru că joi vor pleca către Bucureşti, cu o haltă la Craiova, unde sâmbătă, 19.10, de la ora 11:00 vor susţine meciul contând pentru etapa a XIII-a, în compania formaţiei Metaloglobus.

Ilie Stan, antrenorul oaspeţilor a declarat: „Astăzi am venit pentru o victorie. Am încercat să le transmit jucătorilor mei faptul că nu vor avea un meci uşor. Aţi tras de trei ori la poartă şi am luat două goluri. Şi noi am avut zece ocazii şi nu suntem în stare să o băgăm în poartă nici de pe linia porţii. Când trebuie să dăm la poartă noi pasăm, iar când trebuie să pasăm noi dăm la poartă. Este păcat pentru că echipa a jucat, a avut consistenţă în joc, cel puţin pe faza de atac. Pentru ca să-ţi creezi atâtea ocazii trebuie să joci. Am avut multe ocazii, am avut şi posesie bună, dar dacă nu marchezi nu câştigi. Este păcat că am venit aproape 1300 de km să facem teambuilding. Nu este normal, dar asta este! Problema jucătorilor mei este lipsa lucidităţii în faţa porţii. Noi la fiecare joc avem şapte-opt ocazii. I-am bătut cu 2-1 pe cei de la Chiajna şi am avut patru bare şi foarte multe ocazii. La cei de la Turris am avut 1-1, ne-am dus peste ei şi am luat gol la ultima fază. Astăzi suntem conduşi, pe jocul nostru, cu 1-0, egalăm, din nou mergem peste adversar şi primim gol la ultima fază. Dar şi arbitri nu au judecat cu aceeași unitate de măsură faulturile lui Catană, când i-a dat cartonaş galben, şi cel a lui Danci, când nu a fost atenţionat. Dar şi faza de la marginea careului mare, când cred că a fost penalty. Nu vreau să acuz arbitrajul. Nu suntem o echipă cu pretenţii, ne-am adunat în vară, am promovat din Liga a III-a, încercăm să ne facem treaba aşa cum ne dorim, să câştigăm jocurile dar, de multe ori, se întâmplă multe lucruri. La ultima fază, impresia mea este că nu a fost corner. A dat corner, mi-a scos şi un jucător afară din teren, fundaşul accidentat, care este foarte bun la fazele fixe şi luăm gol. Sunt lucruri de discutat, dar nu dau vina pe arbitraj. Fotbalul se joacă pe goluri!”

Cristian Bobar, preşedintele clubului, a declarat la finalul meciului: „A fost o săptămână foarte grea pentru club, începând de la mine şi până la ultimul membru din staff, inclusiv jucătorii. Vreau să ştiţi un singur lucru: săptămâna trecută eu am cerut o «silenzio stampa» pentru toţi jucătorii, antrenori şi club. Nu am vrut să discute nimeni cu presa şi cu absolut nimeni. Am venit după un eşec usturător, ruşinos, şi ne trebuia linişte. Am mai avut situaţia aceasta la Dinamo, când a pierdut cu un 6-1, şi ne trebuia doar linişte. Şi Leo să aibă linişte să muncească cu jucătorii. Nu am vrut eu să discutăm nici cu presa şi nici cu alţi suporteri. Înţeleg că după un 7-1 toată lumea merită să fie supărată. Şi înţeleg toţi suporterii care vin pe stadion, pentru că aşa este la fotbal: este transparent, se vede totul. Dar, la fel, cum i-am criticat atunci şi s-au luat măsuri disciplinare, conform Regulamentului de Ordine Interioară, la fel, astăzi, merită felicitaţi băieţii pentru modul în care au luptat, din punctul meu de vedere, cu cea mai bună echipă pe care am văzut-o până acum. Fac un apel la toţi suporterii cu care am muncit un an de zile, la lumea care a venit la stadion, să înţeleagă că se mai întâmplă greşeli la fotbal, accidente şi că, în continuare, avem mare nevoie de ei. Sper că aceste trei puncte să ne aducă din nou pe panta bună, acea cum am început noi campionatul. Este important fiecare om care vine pe stadion, începând cu cel mai mic, până la cel mai vârstnic trebuie să-i respectăm. Dar şi pe suporteri îi rog frumos să înţeleagă şi să credem cu toţii că a fost un accident meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.”

2DSC_9244-1024x6782DSC_9180-1024x6782DSC_9155-1024x6782DSC_9160-1024x678

Leontin Doană a declarat la finalul meciului: „Vreau să-mi felicit băieţii pentru modul în care au abordat jocul de astăzi. După meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu mi-a fost foarte greu să-i remontez să le ridic moralul. Ne-a fost foarte greu. Ne-am pregătit, am avut două antrenamente pe zi şi lucrul acesta s-a văzut în teren. Am întâlnit o echipă foarte bună, dar mă bucur că am câştigat, că am avut atitudine şi am mai spălat din păcate. Eu am încredere în continuare în aceşti băieţi, îmi cunosc jucătorii foarte bine. Eu răspund referitor la cine joacă şi cine nu. Îmi pare rău pentru gestul lui Cristian Danci, dacă a făcut vreun gest, voi discuta cu el, eu nu l-am văzut, dar vă asigur că nu a fost niciun gest obscen sau înjurături. Doar a pus degetele în urechi şi atunci ei au început să-l înjure şi să-l huiduie. Eu mă bucur pentru reuşita lui şi îmi felicit băieţii. Este foarte greu să revi după un asemenea moment. Am trecut şi eu ca jucător prin asemenea momente. Mai ales când îţi vine acasă o echipă ca Buzăul, aveam nevoie de cele trei puncte, pentru moralul băieţilor. Încă odată vreau să-i felicit pe această cale! Breşneni a intrat pentru experienţa lui, pentru moralul său, pentru că este un jucător de valoare. Toate meciurile sunt grele. Noi avem un obiectiv, acela de a ne menţine în Liga 2. Deocamdată suntem bine, la lotul şi bugetul pe care le avem. Vă mulţumesc tuturor celor care sunteţi lângă echipă, pentru că merită şi a trecut prin clipe grele.”

CSM REŞIŢA: Cristian ZIMMERMANN –Lorenzo ACKA, Marco EHMANN, Bruno VASIU,Daniel VĂDRARIU – Emanuel DAT, Cristian DANCI (min. 84, Marius COMAN), Cristian POIANĂ, Călin CRISTEA – Dragoş SĂULESCU(min. 79, Laurenţiu BREŞNENI), Daniel ENE(min. 65, Gelu VELICI). Pe bancă au mai luat loc: Adrian HORVAT, Milorad BANAC, Flavius VLĂDIA, Gabriel LAZĂR.

 

 

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei