Trenul Oravița-Anina a fost repus pe șine! CFR nu renunță la rută

modelmic+editorial

Trenul de călători de pe cel mai vechi traseu de cale ferată montană, Oravița – Anina, cunoscut și sub denumirea de Semmeringul Bănățean, a fost repus în funcțiune după o pauză de o săptămână.

Transportul feroviar de pasageri pe ruta Oravița – Anina a fost reluat în data de 14 ianuarie, după ce a fost anulat din cauza defecțiunilor tehnice apărute în 6 ianuarie la locomotiva ce tracta vagoanele pentru călători.

Informația ce a circulat în mediul online în ultima săptămână, cum că cei de la CFR ar fi scos definitiv trenul de pe această rută, s-a dovedit a fi una falsă, sau lipsită de o documentare elementară.

În fapt, suspendarea s-a produs în urma defecțiunilor apărute la locomotivă în timpul cursei din data de 6 ianuarie, temperaturile extrem de scăzute, provocând probleme la sistemul de alimentare al locomotivei. Pentru a soluționa problemele apărute, cei din Gara Oravița au apelat la colegii din Depoul Timișoara pentru a readuce locomotiva și vagoanele în stație.

În timpul cursei din data de 6 ianuarie, datorită gerului, s-au produs defecțiuni la sistemul de alimentare al locomotivei, aceasta nemaiputând fi pornită și pe cale de consecință locomotiva și vagoanele au rămas blocate pe traseu. Cum problemele tehnice nu au putut fi rezolvate de către mecanici, am apelat la ajutor din partea Depoului Timișoara și în cursul serii am reușit să readucem garnitura de vagoane și locomotiva în gară. În această perioadă, cu sprijinul colegilor de la Poliția Feroviară, am recuperat călătorii rămași blocați pe traseu. Ulterior, locomotiva a fost trimisă la Timișoara și sâmbătă, 14 ianuarie, am reușit să repunem în funcțiune trenul pe ruta Oravița – Anina”, a declarat pentru Reper24 șeful de stație, Remus Cherla.

16121601_10210354145622916_2112214871_o

Așadar, iubitorii traseului celei mai vechi linii de cale ferată montanistice din țară pot răsufla ușurați, călătoria pe cea mai frumoasă rută feroviară din Banat se defășoară în condiții normale. Mai mult, începând din data de 1 aprilie a acestui an și până în 30 septembrie, trenul va poposi o oră în gara Anina, față de 25 de minute cât staționează acum.

Pentru pasionații de călătorii reamintim faptul că un bliet dus pe ruta Oravița – Anina costă 10 lei, respectiv 5 lei pentru copii, elevi și studenți.

16145516_10210354145902923_473696565_o

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei