Trupa Cargo, vibrație rock pur românească la Zilele Orașului Oravița!

Cargo la Oravita

Despre trupele de legendă ale rock-ului românesc, aceste icon-uri care se află în activitate nu poți avea decât cuvinte elogioase. Ceea ce place cu adevărat la această trupă este originalitatea și consecvența unui rock autentic românesc pe care le exprimă în mod vădit Cargo și de la care fondatorul Bărar și colegii săi nu s-au abătut, indiferent de trendurile muzicale care s-au abătut pe la noi. Aseară, la Oravița, am trăit o demonstrație total – live a talentului și a dorinței muzicienilor bănățeni de a oferi publicului parte din frumosul acestei povești minunate a rock-ului românesc, scrisă de-a lungul a mai bine de trei decenii.

Piese cunoscute ale trupei Cargo, precum „Călare pe motoare”, „Dacă ploaia s-ar opri”, „Bagă-ți mințile-n cap”, „Nu mă lăsa să-mi fie dor”, „Nu pot trăi fără tine”, „Ziua Vrăjitoarelor” sau „Nu mai am țigări”, au trezit la viață publicul numeros sosit în zona Gării din Oravița pentru a-i urmări  pe celebri rockeri. Solistul Adi Igrișan a confirmat încă odată (dacă mai era nevoie) că este una din vocile de răsunet ale României. Iar imaginea suprinsă pe scenă a formației este una, de asemenea, rock, fără clișee false și estetizări artificale, practic ar fi exact ceea ce înțeleg eu încă din pură adolescență că trebuie să fie o trupă care reprezintă acest gen muzical. Să mai spunem că trupa Cargo a fost cerută și a răspuns la bis-ul unui public entuziast? – ar fi o completare care nu aduce nimic original acestui text, dar o consemnare binevenită, care întărește cele afirmate mai sus.  

andreea banica

Nu putem să trecem cu vederea și prestațiile celorlalți artiști prezenți în programul dedicat muzicii ușoare de la ZILELE ORAVIȚEI. Dacă Maximilian a „sofisticat-o” într-un mod plăcut pentru iubitorii genului rap, la fel ca și versul sincer și (prea) pătrunzător) al lui Killa Fonic, o notă de prospețime dance-pop a adus-o la Oravița Andreea Bănică, sosită cu dansatoarele ei amazoane și un saxofonist care au întregit show-ul și coregrafia sexy-solistei care pe vremuri ne încânta alături de celelalte componente ale trupei Exotic.

Spectacolul s-a încheiat aproape de miezul nopții cu un foc de artificii care a luminat cerul Oraviței. O seară frumoasă pentru cei care au ținut să lase deoparte alte activități de weekend și să fie prezenți în zona Gării din Oravița.

Și să nu uităm…. La Mulți Ani, Oravița și tuturor orăvițenilor!

oraitani la Zilele Orasului

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei