Tunurile pe ENEL! Lipsa energiei electrice, acută în Banat, după ninsorile din ultimele zile! Peste 100 de localități, fără curent!

modelmic

Autoritățile întrunite în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență cer măsuri imediate pentru soluționarea situației critice în ceea ce privește lipsa energie electrice în județul Caraș-Severin. Un subiect sensibil, pe care Reper 24 l-a mai abordat și în trecut este lipsa investițiilor majore în rețeaua de energie electrică a societății ENEL, în fapt principala cauză a problemelor grave pe care le traversează acest număr enorm de localități care au trebuit să înfrunte bezna și frigul azi-noapte, în propriile lor cămine. Este inacceptabil ca furnizorul de energie electrică, în afară de un marketing agresiv care îl prezintă ca o minue a tehnologiei, să factureze și să încaseze de la consumatori, fără a lua în seamă posibile situații limită, precum aceasta, în care ninsorile au pus la pământ o întreagă rețea electrică în două județe, Timiș și Caraș-Severin. ENEL este o rușine iar vinovați sunt consumatorii care tolerează această societate care și-a demonstrat, (pentru a câta oară?) incompetența. Cu regret pentru specialiștii care își dedică timpul și sunt remunerați de către această societate, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că tocmai acești oameni, atunci când sunt întrebați de ce nu pot rezolva situația, pun capul în pământ sau transmit retoric, vreți ca 4, 5 echipe de lucru să rezolve un județ întreg?

Călin Dobra, președinte Consiliul Județean Timiș: „Compania ENEL acționează împotriva cetățenilor!“

Chiar președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, afirmă că  ignoranța acestui ENEL nu mai poate fi tolerată!

Sătul de problemele create oamenilor în județul pe care îl conduce, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a pus tunurile pe Enel și spune ca această companie acționează împotriva cetățenilor din Timiș, mai ales după ce sâmbătă a refuzat sprijinul instituțiilor statului.

Compania Enel acționează împotriva cetățenilor din Județul Timiș.
Lipsa de organizare și precara capacitate de mobilizare în situații de urgență a multinaționalei Enel sunt două dintre problemele care s-au simțit din plin zilele astea deși de nenumărate ori au garantat ca pe viitor va fi altfel.
Suntem în situația în care avem zeci de mii de cetățeni, școli și spitale fără curent electric, iar compania nu dă semne că înțelege responsabilitatea pe care o are față de societate.
După ce ieri a refuzat ajutorul instituțiilor statului, Jandarmerie, Ministerul Energiei, ISU, nici măcar astăzi când este evident pentru toata lumea că sunt depășiți de situație și de realitate cei de la Enel nu conștientizează situația dramatică pe care o provoacă în Timiș prin lipsa de seriozitate și implicare față de cetățeni. Între timp școlile sunt închise pentru că nu au curent, două spitale funcționează pe generator, iar mii de oameni nu au căldură în casă.
Trag un semnal de alarmă către Enel să se trezească și să dea dovadă că își respectă abonații
”, a declarat Călin Dobra.

Adică, după ce vezi că nu poți, nu lași nici pe alții să te sprijine! Asta nu poate fi decât o aroganță pe care doar o companie precum ENEL și-o permite! De ce? Pentru că băieții ăștia deștepți consideră că suntem frați cu papuașii și în niciun caz nu ne evaluează ca cetățeni ai Uniunii Europene, egalii italienilor, francezilor, nemților. Pentru ei suntem lumea a treia iar asta le dă posibilitatea eficientizării lor în piața de profil, altfel spus profit maxim, investiții?…mai vedem… Între timp îl așteptăm și pe Hurduzeu de la Caraș, să ne spună cum vede situația eNeL-ului.

În județul Caraș-Severin, în momentul de față, sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, total sau parțial,  un numar de 49 de localități. În Timiș, după soluționarea cu multe, foarte multe generatoare, aceste soluții alternative pe combustibili petrolieri care la rândul lor costă bani, mai sunt în continuare fără curent electric peste 45.000 de oameni, în peste 60 de localități.

În Caraș-Severin, 4 grupuri electrogene de capacitate 450 KVA, au fost primite primite în sprijin de la ISU GJ, DJ, MH și VL și 1 de la ISU CS vor fi montate în această seară pentru a asigura energia electrică la localitățile Marga, Doman, Târnova, Fîrliug și la Spitalul Oravița (rezervă).

Echipa de la Enel a constatat că nu poate fi instalat generatorul în cartierul Doman, din Reșița. A fost redistribuit către  localitatea Brebu. Adicătelea s-au cărat cu ditai generatorul oamenii, ca să constate că nu e ăla. Ar fi de plâns, dacă n-ar fi de râs… Între timp oamenii continuă să sufere din cauza incompetenților de la ENEL.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

2 Comentarii

 1. ion

  trebuie sa plateasca daune abonatilor,ei pt fiecare zi de intarziere la plata factuii percep penalizari,nu va mai lasati calcati in picioare pe banii vostri

  Raspunde
 2. zero

  Ca şi tăiţelu’, mai există unii care îşi imaginează echipamente electrice “inteligente” care se vor întreţine … singure (la avarie). Adică îşi vor inlocui firele rupte şi becurile arse, fără personal tehnic.
  Probabil că aceştia au doar creier de contabil (“manager de … preţ de cost”).
  “Biciul pe ei!” :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei