Turist ungur, la un pas de moarte pe traseul turistic Crucea Albă din Băile Herculane

turist piatra alba

Un turist ungur, în vârstă de 80 de ani, a avut un accident grav pe traseul turistic Crucea Albă din Băile Herculane. Acesta a căzut și s-a lovit în zona craniană și la membrele inferioare.

Salvamontiștii din cadrul Salvamont Caraș-Severin, grupa Băile Herculane, au intervenit în această după-amiază pe traseul turistic Crucea Albă. Un grup de turiști din Ungaria a apelat Serviciul Unic de Urgență 112, anunțând că un membru din grupul lor a căzut pe traseul turistic sus-menționat. În mai puțin de 30 de minute, salvamontiștii cărășeni din Băile Herculane au intervenit și au predat persoana accidentată Serviciului de Ambulanță, care l-a transportat pe bătrân la spitalul din Orșova.

Am reușit să intervenim în timp util și să-i salvăm viața turistului ungur. Acesta a avut șansa ca în grupul de turiști de care era însoțit să fie și un cadru medical, care i-a acordat primul ajutor”, a declarat, pentru Reper24, șeful salvamontiștilor cărășeni, Valentin Balaban.

Din informațiile pe care le deținem, bătrânul ar fi la cel de-al treilea accident pe un traseu montan, acesta suferind și o accidentare chiar pe un traseu montan din Munții Alpi.

 

John GAVRILESCU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei