„Tutunul distruge inimi. Alege sănătatea!” Marș anti-tutun pe străzile din Oravița

anti-tutun

Ziua Naţională fără Tutun este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie, printr-o iniţiativă menită a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor. Mai mulți specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraș-Severin s-au aflat astăzi la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița pentru a prezenta elevilor orăvițeni riscurile la care sunt supuși consumatorii de substanțe psihosomatice.

ziua anti-tutun

Devenită o tradiție, manifestarea de anul acesta, Ziua Națională Fără Tutun, a avut ca temă „Tutunul distruge inimi. Alege sănătatea!”. Tema a fost dedicată asocierii între consumul tutunului și bolile cardiovasculare. Specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraș-Severin au explicat elevilor din instituțiile de învățământ orăvițene riscurile la care se expun cei care fumează. Una dintre afecțiunile ce pot fi dobândite în urma fumatului este cea cardiovasculară. După trei ore de expunere a mai multor materiale video din practica medicală, peste 200 de elevi au mărșăluit pe străzile din cartierul orăvițean Zona Gării, scandând sloganuri anti-tutun, alcool și droguri.

„Agenția Națională Antidrog (A.N.A), prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog foloseşte acest prilej pentru a derula la nivel naţional activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar, familial şi în comunitate cu privire la riscurile consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă”, au declarat, pentru Reper24, specialiștii  Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraș-Severin.

 

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei