UEM Reșița lansează un nou program de studii! Prima generație de cursanți va beneficia de formare fără taxă

 

 

uem

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița își completează oferta de studii prin lansarea, începând cu anul universitar 2020-2021, a programului „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică”. Acest program de studii de nivel 5 (școală postliceală) are durata de un an, fiind organizat în cadrul Colegiului Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu”, structură a universității reșițene. Programul răspunde nevoii companiilor din regiune de a angaja tehnicieni în domeniul prelucrărilor pe mașini cu comandă numerică, iar prima generație de cursanți va beneficia de formare în regim fără taxă.

Programul „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică” se adresează absolvenților de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat și va fi derulat în cadrul proiectului „Împreună universități și angajatori. Un sistem integrat de programe educaționale inovative”. Este vorba de un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020, implementat de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, în calitate de partener 2, alături de Universitatea de Vest din Timișoara (beneficiar), Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu (partener 1) și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava (partener 3).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea calității și eficienței învățământului universitar terțiar și non-academic tehnic, în acord cu cerințele mediului socio-economic, prin implementarea unui sistem integrat de programe și oferte educaționale inovative, proceduri și instrumente de asigurare a calității, dezvoltat prin colaborare între universități și angajatori și dedicat formării pedagogice a cadrelor didactice și dezvoltării competențelor profesionale și socio-emoționale ale studenților și cursanților”, precizează Cristian Chioncel, prorectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița.

Conform lui Chioncel, în urma evaluării externe desfășurate în luna decembrie 2019, programul „Tehnician Operator Mașini cu Comandă Numerică” și Colegiul Terțiar Nonuniversitar „Eftimie Murgu” au primit autorizarea de funcționare de la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei