UEM Reșița scoate la concurs 370 de locuri bugetate și 805 cu taxă! Admiterea, exclusiv online

modelmic

 

370 de locuri locuri bugetate și 805 de locuri cu taxă vor fi disponibile la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița în anul universitar 2020 – 2021, anunță reprezentanții UEM. Aceștia mai informează că anul acesta procesul de admitere se va realiza doar online, în urma unui concurs de dosare, metodologia de organizare și desfășurare urmând să fie anunțată în cel mai scurt timp.

Absolvenții de liceu pot opta anul acesta pentru continuarea studiilor la Reșița, la una din cele trei facultăți ale Universității Eftimie Murgu: Facultatea de Inginerie și Management, Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Științe Sociale.

În numărul locurilor finanțate de la bugetul de stat sunt incluse 14 de locuri pentru tineri proveniți de la licee din mediul rural și un loc destinat candidaților de etnie romă.

De asemenea, elevii care au obținut premii la olimpiade și concursuri naționale sau internaționale recunoscute de MEC, beneficiază de dreptul de a se înscrie fiind notaţi cu nota 10 la proba 1 la concursul de admitere.

Purtătorul de cuvânt al Universității din Reșița, prorectorul Cristian Chioncel enumeră și beneficiile de care vor avea parte cei care optează pentru a-și continua studiile la UEM:

  • Burse atractive (de la MEN și din venituri proprii, care se pot cumula);
  • Burse speciale acordate de agenți economici din Reșița și județul Caraș-Severin;
  • Masa la Campus Cafe din incinta UEMR la prețuri subvenționate;
  • Acces gratuit la aplicațiile Microsoft (Windows și Microsoft 365);
  • Bibliotecă modernă și acces la baze de date electronice;
  • Acces gratuit la facilități sportive (sală de forță; sală de sport – tenis, baschet, volei; clădire polivalentă – saună, aparate de fitness, teren de baschet, handbal, mini-fotbal);
  • Clubul Sportiv Universitatea Reșița – asigură cadrul propice pentru practicarea sportului de înaltă performanță, prin participarea studenților la diferite competiții naționale și internaționale;
  • Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul ERASMUS+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria etc.);
  • Perfecționare prin studii de masterat și doctorat;
  • Transport CFR gratuit și local subvenționat”.

Mai multe informații despre admiterea 2020 la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, ce va demara începând cu 9 iulie 2020, actele necesare, condițiile de înscriere, taxele de studiu, pot fi găsite pe pagina web a universității https://uem.ro/admitere/.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei