Ultima sută de metri pentru campionatul Romanian Berg Cup de la Oravița! Vezi cine sunt invitații speciali!

modelmic

Campionatul de viteză în coastă, Romanian Berg Cup va fi deschis anul acesta la Oravița. Primele două etape vor avea loc în localitatea cărășeană și deja 48 de piloți s-au înscris în cursă.

Cupa Oravița, poate cel mai așteptat eveniment al iubitorilor de viteză din Caraș-Severin, a intrat deja pe ultima sută de metri. Aceasta este programată pentru weekendul viitor, între 29 și 31 mai.

Romanian Berg Cup, până nu demult denumit Campionatul Regional de Viteză în Coastă, este organizat de VSS Racing Club, în parteneriat cu Primăria Oravița.

Un număr de 48 de piloți și-au anunțat prezența, dar și un deschizător de drum (forlighter). Dintre aceștia, 24 de concurenți s-au înscris la grupa de licențiați și 21 la grupa de nelicențiați, cu mașini încadrate în grupa H.

Fiind ediția pilot a noului campionat care reînvie tradiția automobilistică a zonei, organizatorii au oferit piloților posibilitatea de înscriere până la data de 30 Aprilie fără a percepe taxe, oferindu-le, de asemenea,  un pachet de cazare cu cină festivă inclusă și acces la ștrandul termal pentru întregul weekend.

Competiția se va desfășura pe vechiul traseu de viteză în coastă, de la ieșirea din  localitatea Oravița către Anina, pe DN57 B, km 5+300…11+900, având o lungime de 4.7 km. Circulația autovehiculelor va fi restricționată pe sectorul de drum menționat în zilele de sâmbătă și duminică între orele 08:30 și 18:00.

„Clubul sportiv  VSS Racing Club, în parteneriat cu Primăria Oravița, sub egida FRAS va organiza în weekend-ul 29-31 mai primele două etape ale noului campionat de viteză în coastă denumit Romanian Berg Cup, fostul campionat regional de viteză în coastă. Din dorința de a reînvia un traseu consacrat de viteză în coastă, am propus pentru acest weekend două etape independente, în zilele de sâmbătă, respectiv duminică; fiecare etapă va fi constituita din șase urcări, din care două urcări de recunoaștere necronometrate, două urcări de antrenament cronometrate și două urcări de concurs”, explică reprezentanții VSS Racing Club.

Pentru seara de vineri 29 Mai, spectatorii sunt așteptați cu un spectacol de drift și îndemânare  începând cu orele 19:30, ca un preambul pentru spectacolul automobilistic din zilele urmatoare.

afisprogram

Din surse neoficiale, se pare că la evenimentul din ultimul weekend de mai va participa și premierul Victor Ponta. Acesta ar fi primit deja invitația la Cupa Oraviței și afișul cu programul detaliat, urmând să confirme participarea în perioada care urmează.

Vezi aici traseul:

.

.

AfisCupaOravita-RBC2

Alexandra JURCA

Video: Botyan Alexandru

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei