Ultima zi în care Primăria Reșița cumpără apartamente de la persoane fizice și juridice

modelmic+editorial

Autoritățile locale reșițene se declară neputincioase în fața cererilor venite din parte cetățenilor pentru o locuință socială sau de serviciu. Cum municipalitatea nu deține suficiente spații pentru a acoperi toate solicitările, Primăria caută soluția chiar la reșițeni.

Având în vedere cele aproape 2.000 de dosare depuse pentru o astfel de locuință, dar și eforturile susținute ale lui Popa în vederea relocării resursei umane pe piața muncii din Reșița, autoritățile locale anunță că vor demara procedurile achiziției de apartamente, proprietate personală de la persoanele fizice din oraș, dar și de la persoanele juridice, principala cerința fiind ca imobilele sa fie degrevate de sarcini.

Odată achiziționate, acestea vor avea două destinații – locuințe sociale și locuințe de serviciu, după cum urmează: 50% – 2 camere; 25% – 1 cameră; 25% – 3 camere.

Persoanele interesate care au în proprietate astfel de locuințe, pot depune ofertele la sediul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița din cadrul Primăriei, situat pe strada Petru Maior, nr. 2 (Bloc 800), în perioada 15 octombrie -15 noiembrie 2017.

După finalizarea termenului de depunere al ofertelor, acestea vor fi analizate în cadrul comisiei formate din evaluatori imobiliari acreditați și reprezentanți ai direcției de specialitate.

Este important de menționat faptul că locuințele trebuie să fie într-o stare de exploatare imediată.

Pentru informații suplimentare, rugăm cetățenii interesați să se adreseze Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al Municipiului Reșița prin următoarele metode: număr de telefon: 0255/220546; adresă de email: patrimoniu@primăriaresita.ro

 

Diana RADU

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Gimi rossonerul

  Domnule primar va rog cumparati case in zonele depopulate:Doman,Secu,Terova,Cuptoare unde sunt case ieftine…dar probabil nu puteti deoarece sunt case fara utilitati :apa curenta,canalizare,internet ,tel si altele.Exista case cu 10-15000 de euro .

  Raspunde
 2. Pingback: O primărie din România cumpără apartamentele de la cetățeni. Ce urmează să se întâmple cu locuințele

 3. Opinia Publica

  Miroase a cumparari cu dedicatie de la oameni care au apartamente pe stoc si nu pot scapa de ele. Mai bine se construia ceva. Oricum intr-un oras care se tot depopuleaza treptat si preturile sunt cele mai mici din tara e ciudat cum oamenii in continuare au nevoie de apartamente.

  Raspunde
  1. zero

   Popo a incercat ceva afaceri imobiliare.
   Nu i-au iesit asa ca s-a bagat in politic sa faca ceva taitei. Un bloc cumparat cu bani publici si “reabilitat” ar putea deveni… hotelul visat si abandonat.
   Vezi afacerea cu depoul de tramvaie. Se rascumpara cu 500.000 de euro bani publici (acoperire vot consiliu local), se da la proiectat pe inca 600.000 euro bani publici pentru reabilitare termica, aviz energetic, etc.
   Doar din hartii…

  2. zero

   “Licitația vizează atribuirea unui contract pentru 48 de luni, ce se va derula în trei etape și are o valoare totală de 2.355.000 de lei. Contractul cuprinde realizarea mai multor studii și documentații…”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei