UPDATE: Un adolescent de 16 ani, a cincea persoană din România infectată cu noul coronavirus

coronav

UPDATE: La scurt timp după ce a fost confirmat cel de-al cincilea caz de coronavirus din România, autoritățile au anunțat cel de-al șaselea caz. Este vorba de un bărbat de 71 de ani din Suceava, venit recent din Italia. Acesta va fi transportat la Iași.

…………………………………………….

A fost confirmat cel de-al cincilea caz de infectare cu coronavirus din România. Este vorba de un tânăr de 16 ani, nepotul bărbatului de 47 de ani diagnosticat și internat în cursul zilei de ieri la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Acesta este cel de-al treilea caz de coronavirus înregistrat în Timișoara. 

Tânărul este asimptomatic și afebril și va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, informează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Aceștia mai precizează că rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.

Bărbatul diagnosticat ieri cu coronavirus este din Timișoara și a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv pe data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. El a călătorit în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani, în partea dreaptă a acesteia, pe data de 20 februarie 2020.

În județul Caraș-Severin nu a fost confirmat până la această oră niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Conform unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș Severin, în această dimineață se înregistrau la nivelul județului 115 persoane izolate la domiciliu: Resița-24, Caransebeș-23, Eftimie Murgu – 4 ,Armeniș- 4, Teregova-8, Anina -7, Cornea-1, Feneș-3, Lăpușnicul Mare-1 (spitalizat din 27.02.2020 la Spitalul Județean de Urgență Reșita unde i s-au recoltat probe pentru COVID-19 – rezultatul fiind negativ), Oravița -9, Șoșdea-5, Bocșa-5, Comorâște -1, Băile Herculane-5, Câmpia -4, Mehadia-1, Moldova Nouă-1, Prigor -1, Măru -3, Voislova-4, Cornereva-1. De asemenea 6 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în care au stat 14 zile: Reșița-3, Caransebeș-2, Oțelu Roșu-1.

Citește și Al patrulea caz de coronavirus, confirmat în România! Este vorba de un bărbat din Timișoara

Citește și COVID – 19 se extinde atât în țară cât și la nivelul județului Caraș-Severin

Sursă foto: europafm.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “autoritățile au anunțat cel de-al șaselea caz. Este vorba de un bărbat … venit recent din Italia.”

  Parcă au fost recent aduşi din Italia şi ceva platani (în garanţie), espre pentru tăiţelu’.
  Asimptomatici şi afebrili, nu s-au spălat pe mâini cu apă şi săpun minimum 20 de secunde şi nici nu au fost transportaţi cu izoleta, aşa cum recomandă reprezentanții (no name ai) Grupului de Comunicare Strategică (pro Italia).
  Doar că s-au “spălat pe mâini” (manus manum lavat) … alţii.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei