Un alt sat, o altă tabără! Moniomul și-a deschis inima și porțile pentru 70 de copii și tineri

 

modelmic (1)

Sunteți cea mai frumoasă gălăgie, dezordine și agitație pe care am văzut-o la Moniom”. Așa începea mesajul pe care părintele Mihai Ciucur l-a adresat astăzi celor 50 de copii care în aceste zile dau viață satului Moniom, în cadrul proiectului „Tabăra din Inima Satului”.

Se ajunge astfel la un număr de 400 de copii din județ care au beneficiat până acum de aceste tabere, cea din Moniom fiind a 12-a, la care participă 50 de copii cu vârste între 5 și 14 ani și 20 de voluntari cu vârste între 14 și 22 de ani și care și-au propus să se bucure de minunea de a fi împreună și de a experimenta o altfel de vacanță. 5 zile în inima unui sat ce și-a deschis porțile atât la figurat, cât și la propriu, 18 familii găzduind gratis mai bine de 30 de copii pe toată perioada taberei. Nu este puțin lucru asta, după cum spunea coordonatorul taberei, chiar preotul satului, într-o comunitate care nu are mai mult de 80 de case locuite.

modelmic (1)

modelmic (1)

Despre Tabăra din Inima Satului s-a scris, se pot scrie multe și poate se va mai scrie, dar mărturisesc că eu, personal, cred că niciun cuvânt din lumea asta nu poate descrie cu adevărat obiectiv starea, emoțiile, trăirile și experiențele de care au avut și au parte toți acești copii și tineri participanți la acest program educațional. De aceea aș vrea să mă rezum la îndemnul pe care coordonatorul Taberei din Inima Satului, părintele Mihai Ciucur, l-a adresat părinților care au avut îndrăzneala și înțelepciunea de a-și lăsa copiii la un astfel de experiment de suflet.

Dragi părinți, vă rog să vă lăsați copii să viseze, să-și facă planuri, să-și croiască aripi, de fapt ajutați-i să-și crească aripi, nu le tăiați aripile, lăsați-i în visele lor copilărești! Lăsați-vă copiii să viseze frumos, nu-i doborâți din înaltul cerului lor de copii, lăsați-i pe drumul lor!

modelmic (1)

De asemenea, le-a cerut părinților să-și îmbrățișeze cât mai des copiii, cea mai acută lipsă pe care o au micuții zilelor noastre fiind lipsa de afecțiune. Iar pe copiii care au adus sărbătoare satului Moniom i-a îndemnat la o cât mai îndelungată copilărie și la îndrăzneala de a crede în visele lor.

Dragii mei copii, vă rog să fiți în continuare la fel cum sunteți acum, vă rog să nu vă schimbați prea mult, vă rog să vă păstrați copilăria aceasta frumoasă din anii mici, cât puteți voi de mult! Îndrăzniți să visați, să credeți că orice este posibil!”.

modelmic (1)

modelmic (1)

În cele 5 zile petrecute în inima satului Moniom copiii vor avea parte de o serie de activități în cadrul unor ateliere artistice, de jocuri și concursuri educative, vor petrece seri tematice, precum și activități în cadrul atelierelor de dezvoltare personală și educație pentru viață, activități cu caracter duhovnicesc, rugăciuni în comun, dar și drumeții în natură, așadar 5 zile pline.

modelmic (1)

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei